В Одесі відбувся круглий стіл на тему: «Толерантність в суспільстві і засудження закликів до міжконфесійної та міжрелігійної ненависті» (+відео)

24 квітня 2019 року за участю ради мусульман України, представників Одеської єпархії Української Православної Церкви та інших релігійних конфесій, а також членів діаспор національних меншин, представників громадськості та ЗМІ в Одесі відбувся круглий стіл на тему: «Толерантність в суспільстві і засудження закликів до міжконфесійної та міжрелігійної ненависті». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Організатором виступив «Міжнародний конгрес захисту прав і свобод громадян «Щит».

У ході проведення круглого столу було обговорено питання антирелігійних закликів і розпалювання ворожнечі серед віруючих, закликів до міжконфесійних та міжетнічних конфліктів, релігійна нетерпимість.

Зокрема, учасниками зборів було розглянуто ситуацію, коли дочка одного зі «священиків ПЦУ» Мирослава Шиман в соціальних мережах закликала до «джихаду», «боротьби з невірними окупантами» в кількох храмах Одеси, погрожуючи фізичною розправою віруючим Української Православної Церкви.

Представники мусульманської громади Одеси і члени мусульманської діаспори строго засудили дані висловлювання і відзначили, що не дозволять використовувати свою релігію для провокацій і розпалювання ворожнечі між громадянами України. А публічні погрози від імені мусульман суперечать мусульманському віровченню і засуджуються більшістю віруючих.

Всі учасники круглого столу одноголосно засудили будь-які спроби розладнати релігійну ситуацію в Україні, в тому числі і в мирній Одесі, а також одноголосно засудили кровопролиття в результаті різних антирелігійних закликів до вбивства, помсти, ненависті і ворожнечі, про що в кінці зустрічі підписали відповідну спільне звернення до Президента України та керівників усіх правоохоронних органів України. Крім того, за результатами круглого столу прийнято рішення про створення міжконфесійного Ради з метою подальшого співробітництва та збереження миру на благо України.

Просмотров: 247

Залишити відповідь