Блаженніший Митрополит Онуфрій: Живіть з Христом і будете переможцями! (+відео)

Без Христа ми будемо падати від самих незначних випробувань, а той, хто живе з Господом, того ніхто ніде і ніколи не зможе перемогти.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій в ефірі телеканалу «112 Україна» 28 квітня 2019 року, у свято Світлого Христового Воскресіння. Своїм привітання Предстоятель Української Православної Церкви відкрив чотиригодинний марафон “Великдень. Ми – люди”.

Пасха Христова — це свято життя, якому передували страждання і муки. Блаженніший владика розповів історію про одного знайомого священика.

«Якось перед Великоднем йшов із церкви в роздумах про красу страждань Спасителя, про велич того подвигу, який Господь узяв на себе, прийнявши на себе наші гріхи, зазнавши наших немочів. І з’явилася у нього така думка: Господь всім послужив, а я хоча б одній людині послужу, це буде красиво і добре», — зазначив Предстоятель.

Далі Архіпастир розповів, що зустрілася тому священикові літня жінка на інвалідному візку, якій він і вирішив допомогти. Виявилося, що у жінки поганий характер, вона з усіма пересварилася, вимагала від священика відвезти її то до військкомату, то в банк, то на пошту. Він її всюди возив, всіляко допомагав, але коли вона зажадала, щоб він відвіз її ще й на кладовище, відмовився – тоді вона схопилася з візка, заскочила в тролейбус і поїхала на кладовище сама.

«Священик сказав тоді собі: “Я не зміг понести немочі однієї людини, а Христос поніс мільярди немочей інших людей і не зламався, – продовжив свою розповідь Його Блаженство. – Спаситель все поніс, все витерпів, за всіх постраждав, воскрес з мертвих і ми насолоджуємося вічним життям. І це подарував нам своїм воскресінням Господь наш Іісус Христос».

Митрополит Онуфрій закликав віруючих завжди бути з воскреслим Христом.

«Христос — переможець, і той, хто живе з Христом, того ніхто ніде і ніколи не зможе перемогти. Ніякі земні випробування, ніякі скорботи, ніякі хвороби – ніщо людину не зможе перемогти, якщо він з Христом. Якщо ми будемо без Христа, ми будемо падати від самих незначних випробувань, від самого малого горя. Живіть з Христом, і будете переможцями, і будете радіти і в цьому житті, і у вічності», — побажав він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 664

Залишити відповідь