Понад мільйон гривень зібрано на лікування онкохворих дітей — результат акції «До Світлого Дня — світлі вчинки»

1 млн. 74 тис. 878 гривень було зібрано в рамках Дев’ятої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня — світлі вчинки», що проводилася під час Великого Посту в Сумській єпархії. Про це повідомив 2 травня 2019 року під час прес-конференції прес-секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Варто зазначити, що наступним етапом акції стане придбання ліарських препаратів та їх передача до відділення онкології та нематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні на потреби маленьких пацієнтів.

Зокрема протоієрей Георгій Тарабан висловив вдячність усім, хто долучився до акції, хто молився і підтримував акцію, взяв участь у благодійному ярмарку та концерті. А також подякував журналістам за підготовку та розміщення інформаційних матеріалів акції, які сприяли її успішному проведенню.

Підводячи підсумок акції за ці дев’ять років, прес-секретар Сумської єпархії визначив позитивні надбання та проблеми, що потребують вдосконалення. Було зазначено, що акція стала помітним соціальним явищем у Сумській області, з кожним роком кількість її учасників зростає, незважаючи на безпідставно упереджене негативне ставлення влади до будь-якої соціальної активності православної спільноти.

У свою чергу повноважний представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області Лариса Якубенко відзначила унікальність акції, яка нинішнього року проводиться удев’яте, привітала та подякувала усім учасникам акції. Вона особливо відзначила творчий внесок журналістів, які сприяли успішному проведенню акції та продовжують своєю професійною працею створювати простір спільної благодійності та взаємодопомоги. Як людина, яка була одним з ініціаторів та ідеологів цієї акції, Лариса Леонідівна висловила сподівання на подальшу успішну допомогу відділенню онкогематології дитячої обласної лікарні.

Завідувачка відділення онкології та нематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ліана Нікітенко розповіла про нинішню ситуації у відділенні, про кількість пацієнтів та про їх потреби  у лікарських препаратах, відповідно до чого сформовано список першочергових потреб, на які будуть витрачені кошти, зібрані під час акції. Ліана Кузьмівна пояснила особливості застосування різних груп препаратів та обгрунтувала їх потребу для лікування дітей, які проходять лікування у відділенні.

На завершення учасники прес-конференції висловили надію, що традиція проведення благодійної акції «До Світлого Дня — світлі вчинки» збережеться та продовжиться.

Просмотров: 229

Залишити відповідь