У день Антипасхи Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у Банченському монастирі (+фото)

Після богослужіння Предстоятель відвідав дитячий будинок, який діє при обителі.

5 травня 2019 року, в Неділю 2-у після Пасхи, апостола Фоми, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі Чернівецько-Буковинської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі архієпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, а також духовенство монастиря.

Тиждень після свята Воскресіння Христового, або Світла седмиця, завершується Фоминою неділею, що також має назву Антипасха. У перекладі з грецької це слово означає «замість Пасхи», тобто цього дня вперше оновлюється пам’ять Воскресіння Христового – євангельських подій, за яких Спаситель явився жонам-мироносицям і апостолам. Починаючи з Фоминої неділі, поновлюється спів Псалтирі під час богослужінь.

За Божественною літургією була піднесена молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав тисячі православних буковинців, які зібралися для спільної молитви, зі святом Антипасхи та днем пам’яті святого апостола Фоми.

По завершені богослужіння Блаженніший Владика традиційно відвідав з пасхальними гостинцями дітей, якими опікуються при Банченському монастирі, та зокрема привітав хворих діток, вихованців будинку-інтернату при Банченській обителі та їхніх вихователів.

Вознесенський Банченський чоловічий монастир було закладено 28 жовтня 1994 року. Через два роки Священний Синоду УПЦ благословив відкриття обителі, а 28 травня 1998 року її було освячено Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром (+2014). Монастир розташований неподалік від Чернівців (за 27 кілометрів), поблизу українсько-румунського кордону. За традицією, кожного року напередодні престольного свята – Вознесіння Господнього – віруючі долають цей шлях хресним ходом. Обитель активно займається благодійністю. Зокрема, стараннями братії тут функціонує дитячий будинок.

Нагадуємо, вчора ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців.

Просмотров: 3838

Залишити відповідь