Віряни УПЦ здійснили паломництво на Святу Землю

Віруючі київського храму на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця», на чолі зі священиками протоієреями Феодором, Георгієм і Віктором Іващуками, здійснили паломництво на Святу Землю, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Паломницького Центру УПЦ.

Розпочалася паломництво з Тіверії. Потім українські паломники відвідали Галілейське море, Капернаум, Магдалу, вклонилися святиням монастиря Преображення Господнього  на Фаворі.

За словами вірян, паломництво стародавніми вулицями та храмами Єрусалима справило неабияке враження. Відвідали паломники й Лавру святого Савви Освяченого та монастир на честь преподобного Георгія Хозевіта, що знаходиться в Іудейській пустелі.

У програмі паломництва також було передбачена поїздка на Йордан. Учасники групи мали змогу зануритися в його води у місці Хрещення Іісуса Христа. А далі шлях лежав до гори Сорокаденної спокуси Христа – Каранталь та піший підйом до грецького монастиря. За переказами, саме на цій горі Господь постився 40 днів, і тут Його намагався спокусити диявол.

Паломницька група звершила поклоніння в храмах Єрихону та Віфлеєму, взяла участь у Божественній літургії в храмі Марії та Магдалини в Гефсиманії, а також у нічній Літургії на Гробі Господньому.

До слова, для о. Феодора Іващука – голови священницької родини – така мандрівка відбувалася вперше, тому особливим було для нього і саме паломництво, і святкування Дня народження на Святій Землі у колі своїх парафіян та дітей – протоієреїв Георгія та Віктора.

Просмотров: 1386

Залишити відповідь