Чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко особисто привітав переможців турніру Запорізької єпархії з гирьового спорту

11 травня 2019 року за сприянням Української Православної Церкви в Запоріжжі відбувся V відкритий турнір з гирьового спорту на Кубок апостола Андрія Первозванного серед школярів, вихованців недільних шкіл та ДЮСШ. Особливим гостем турніру став чемпіон світу, заслужений майстер спорту України з боксу Василь Ломаченко. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Змагання проводяться за правилами Федерації гирьового спорту України. Головний суддя-заслужений майстер спорту з гирьового спорту, багаторазова чемпіонка світу та України, Любов Олександрівна Черепаха.

П’ятий турнір зібрав понад 150 учасників із Запорізької області, Дніпропетровської, Київської, Черкаської, Канівської, Хмельницької. Юнаки та дівчата змагалися у вправі «ривок» і піднімали гирі вагою 4, 8 і 16 кг відповідно до своєї вагової і вікової категорії. Серед учасників турніру були як вихованці професійних майстрів спорту, так і з самобутніх колективів, парафіяльних недільних шкіл.

Відкриття свята спорту і сили духу благословив Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука. Він звернувся до юних спортсменів з Великоднім привітанням і зі словом настанови, до слів владики приєдналася Любов Олександрівна Черепаха і зазначила, що ряди учасників турніру постійно розширюються.

А на церемонії нагородження всіх присутніх на спортивній арені очікував сюрприз — зустріч з чемпіоном світу з боксу Василем Ломаченко.

Відомий український боксер відвідав церемонію нагородження переможців і призерів на запрошення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки. Чемпіон виступив зі словами привітання до учасників і побажав юним спортсменам не зупинятися на досягнутому та завжди йти вперед, долаючи усі перешкоди.

Насамкінець у ході спілкування два найсильніших спортсмена сучасної України Любов Олександрівна Черепаха та Василій Ломаченко обумовили перспективи можливої ​​співпраці на благо Української Православної Церкви.

Василь Ломаченко — чемпіон світу за версією WBO в напівлегкій вазі (до 57,2 кг) і другій напівлегкій вазі (до 59,0 кг), дворазовий чемпіон Олімпійських ігор (в 2008 і 2012 роках), дворазовий чемпіон світу (2009, 2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України, Заслужений майстер спорту України з боксу.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2020

Залишити відповідь