У день пам‘яті свщ. Макарія біля могили спочилого керуючого Вінницькою єпархією відслужили Літургію та панахиду (+відео)

14 травня 2019 року, у день пам‘яті священномученика Макарія митрополита Київського, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій у співслужінні духовенства єпархії звершив Божественну літургію біля могили свого попередника митрополита Макарія (Свистуна). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Похований митрополит Вінницький і Могилів-Подільський поряд зі Спасо-Преображенським собором, що наразі захоплений прибічниками «ПЦУ».

Протягом 1992-2007 рр. духовенство та віряни єпархії збиралися у цьому соборі привітати свого архіпастиря з днем ​​тезоіменитства. А з моменту відходу у вічність митрополита Макарія (2007р.), віруючі стали вшановувати місце його поховання та звершувати на його могилі панахиди у дні пам’яті.

«Митрополит Макарій — ієрарх, шанований в народі і улюблений духовенством», — розповіли в єпархії.

Тож, за встановленою традицією, й цього року, в день тезоіменитства свого архіпастиря, духовенство й парафіяни Вінницької єпархії УПЦ звершили Літургію та панахиду поряд з місцем його поховання.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2236

Залишити відповідь