Вітальне слово Предстоятеля організаторам та учасникам всеукраїнського форуму керівників та співробітників єпархіального відділу у справах сім’ї

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ФОРУМУ КЕРІВНИКІВ ТА СПІВРОБІТНИКІВ ЄПАРХІАЛЬНИХ ВІДДІЛІВ У СПРАВАХ СІМ’Ї «СІМ’Я І ШЛЮБ: ЕТАПИ ПІДГОТОВКИ ДО СТВОРЕННЯ МІЦНОЇ СІМ’Ї»

 

Христос воскрес!

Ваше Високопреосвященство, всечесні отці, дорогі брати та сестри!

 

               Сердечно вітаю усіх Вас з відкриттям навчально-методичного форуму керівників і співробітників єпархіальних відділів у справах сім’ї «Сім’я і шлюб: етапи підготовки до створення міцної сім’ї».

            З православної точки зору, сім’я — це не тільки школа любові та школа справжнього людського щастя, але й школа благочестя. У сім’ї людина навчається жертовності і через це йде шляхом духовного вдосконалення до Спасіння. Про це варто пам’ятати завжди.

            Українська Православна Церква свідчить про неприпустимість порушення сімейних цінностей і докладає максимум зусиль для зміцнення православної родини. Але на жаль, за даними Державного комітету статистики, на 295 тисяч укладених шлюбів в Україні припадає 130,7 тисяч розлучень. Це є значною проблемою суспільства і Церква не може бути осторонь. Саме тому, обрана тема форуму є надзвичайно актуальною і форум покликаний шукати шляхи вирішення цієї проблеми.

            Благочестива православна родина зараз має стати тим середовищем, в якому втілюються істини Закону Божого. Вірю, що під керівництвом мудрих пастирів подружні пари і ті, хто готуються вступити в шлюб, зможуть визначити для себе правильні життєві напрямки, сформувати для себе ті культурні і моральні цінності, які стануть міцною основою їхньої сім’ї, адже той, хто одружується з любов’ю, проносить це почуття через роки, керується ним і навчається тому, як носити тягарі іншої людини, — той стає дійсно щасливим у своєму житті.

            Вітаю організаторів та учасників форуму і молитовно бажаю Вам духовних і тілесних сил в обговоренні та реалізації поставлених завдань.

            Господнє благословення нехай перебуває з усіма вами!

 

+ОНУФРІЙ 

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

14 травня 2019 рік    

м. Київ                      

Просмотров: 276

Залишити відповідь