У Києво-Печерській Лаврі молитовно вшанували пам’ять преподобного Феодосія Печерського (відео, фото)

16 травня 2019 року, в день пам’яті одного з засновників Святої Печерської обителі прп. Феодосія Печерського, в Лаврі були звершені урочисті богослужіння, які очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

У день свята Божественну Літургію у Свято-Успенському соборі митрополит Павел звершив у співслужінні керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, а також преосвященних архіпастирів та численного духовенства Української Православної Церкви та інших Помісних Церков.

Так зокрема, у богослужіння брали участь архімандрит Нектарій (Бакополос) (Кіпрська Православна Церква), священик Корнилій Вількель (Польська Православна Церква), представники Румунської Православної Церкви.

Після читання Святого Євангелія намісник обителі звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому розповів про житіє преподобного Феодосія, про його труди на благо Печерської обителі під час земного життя і його допомогу й до цього дня.

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви.

Після завершення Літургії архіпастирі, священики, прихожани та численні паломники на чолі з намісником Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом пройшли хресним ходом з іконою преподобного Феодосія Печерського до Дальніх печер, де був звершений молебень, після закінчення якого всьому освяченому собору було проголошено многоліття, а всі, хто молився, окроплені святою водою.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1740

Залишити відповідь