В Почаївській Лаврі прославили Воскреслого Христа пасхальними піснеспівами

350 учасників, 13 хорових колективів із різних областей Західної України взяли участь у фестивалі, який вже четвертий рік поспіль проводять в обителі.

В неділю 19 травня 2019 року, в день пам’яті преподобного Іова, в Троїцькому соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври відбувся IV-й фестиваль Пасхальних піснеспівів. Урочистий захід відбувся з благословення митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія, а також намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, який очолив конкурс. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Також на пісенному заході були присутні голова Синодального відділу у справах сім’ї та молоді архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Іов.

Тринадцять хорових колективів прибули з різних областей Західної України: хор вихованців Почаївської Духовної Семінарії, хор храму Воскресіння Христового м.Остріг, дитячий хор храму Різдва Пресвятої Богородиці м.Хмельницький, хор «Святвечір» м.Луцьк, дитячий хор храму Преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, дитячий хор храму Різдва Божої Матері м.Кременець, хор скиту святої Анни села Онишківці, хор храму Покрову Божої Матері м.Кременець, хор студентів Кременецького Регентського Училища, хор храму святого Миколая м.Борщів, хор храму святого князя Олександра Невського м.Радивилів, хористи Свято-Преображенського кафедрального собору м.Шумська та архієрейський хор Свято-Успенської Почаївської лаври.

За організацію дійства відповідали протоієрей Георгій Прокопчук – настоятель храму святого Іоанна Предтечі с.Великі Млинівці та викладач Кременецького Духовного Училища, а також ієрей Михаїл Присяжнюк –настоятель Свято-Георгіївського храму с.Бонівка.

Усіх учасників Великоднього фестивалю було близько 350, багато дорослих та дитячих колективів брала участь вперше у даному заході.

Наприкінці Великоднього концерту настоятель Почаївської Лаври звернувся з вітальним словом до гостей та учасників фестивалю та разом із протоієреєм Георгієм Прокопчуком вручив грамоти і подарунки.

«Складається добра традиція, що під час Пасхалії ми збираємося і ділимося своїм, хоч маленьким, але щирим співом. Кожен учасник, в міру своїх здібностей і талантів на сьогоднішньому фестивалі намагався прославляти Спасителя, що Воскрес», — зазначив настоятель Почаївської обителі.

Нагадаємо, у ці дні тисячі священнослужителів та вірян вшановували день пам’яті ігумена Почаївської обителі – преподобного Іова.

За матеріалами сайтів Тернопільської єпархії та Почаївської лаври

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 557

Залишити відповідь