На минулому тижні у м. Сміла Черкаської єпархії та м. Житомир освячено новозбудовані церкви, у Волинській єпархії — каплицю, митрополит Володимир-Волинський звершив чин закладення храму у селі Затишшя Шацького району, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, з посиланням на прес-служби єпархій.

У Смілі, де зусиллями церковної громади завершено будівництво храму на честь святого блаженного Олексія, людини Божої, освячення нового храму звершив митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Про це 20 травня 2019 року інформує прес-служба єпархії.

На Малому вході владика Софроній нагородив кліриків благочиння черговими богослужбовими нагородами, а по завершенню Божественної літургії відзначив також активних парафіян, які трудились на спорудженні Божого храму. Владика висловив свою вдячність усім, хто зробив ще одну справу задля торжества віри православної та збереження непорушності Церкви. 

19 травня, у третю неділю після Пасхи, про розслабленого, у Смоківському парку Житомира  відбулося освячення величного храму на честь святої рівноапостольної княгині Ольги, будівництво якого тривало більш ніж п’ятнадцять років.

На урочисту подію прибуло надзвичайно багато мирян та священослужителів не тільки із Житомирської єпархії. Очолили богослужіння два митрополити: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та Уманський і Звенигородський Пантелеімон.

Перед початком Літургії було звершено чинопослідування освячення Престолу та храму. За малим входом богослужіння за усердні труди на славу Церкви Христової настоятель парафії протоієрей Діонісій Грицаюк був удостоєний права носіння митри. Було піднесено сугубі молитви за мир в Україні. Після завершення Божественної літургії та хресного ходу митрополит Никодим привітав присутніх із знаковою подією. Меценатів парафії було відзначено почесними грамотами та церковними орденами.

Цього ж дня, 19 травня, у селі Мала Осниця, Маневицькому районі Волинської області освятили новозбудовану каплицю на честь мучениці Галини. Чин освячення та Божественну літургію очолив керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл.

Владику привітала православна громада села та настоятель Свято-Троїцького храму села Велика Осниця, священик Вадим Міщур. Разом з архіпастирем молились священики та віряни Колківського благочиння Волинської єпархії УПЦ. Під час літургії архіпастир відзначив священика Вадима високою церковною нагородою – хрестом з прикрасами.

Наприкінці богослужіння, єпископ Волинський і Луцький привітав громаду, вручивши грамоти та подякував прихожанам й благодійникам за активну участь у будівництві каплиці.

Раніше, 16 травня, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир звершив чин закладення храму в честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” у селі Затишшя Шацького району. Владика із священиками освятили фундамент храму, звершили чин освячення хреста і наріжного каменю та заклали капсули з благословенною грамотою.

На завершення урочистостей Високопреосвященніший владика подякував усім за спільну молитву,  допомогу в закладенні нового храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 533

Залишити відповідь