В Олександрійській єпархії відбулося обрітення мощей блаженної сповідниці ХХ століття Іуліти (Педан) (+фото, відео)

17 травня 2019 року в смт. Петрове Кіровоградської області відбулося обрітення та перенесення до храму мощей святої блаженої Іуліти, сповідниці віри Христової, яку Священний Синод УПЦ 3 квітня ухвалив внести до числа місцевошанованих святих Олександрійської єпархії УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Олександрійської єпархії.

Процес обрітення мощей блаженної сповідниці Іуліти (15/28 липня 1885 р. — 8 квітня 1955 р.) розпочався після звершення заупокійної літії на могилі подвижниці на кладовищі в смт. Петрове, яку очолив єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп у співслужінні членів комісії з канонізації.

«Кожен із присутніх мав змогу долучитися до святої справи. Через декілька годин непристанної праці, на глибині півтора метри відчулося благоухання. А коли стало видно віко домовини, то до справи долучилися досвідчені в обрітенні архімандрит Неофіт та архімандрит Іоанн, які спеціально приїхали з чоловічого Свято-Іллінського Одеського монастиря для допомоги в цій непростій справі. Всіх здивувало побачене», — зазначили в єпархіальній прес-службі.

Мощі подвижниці були оглянуті комісією для оцінки їхнього стану.

В єпархії розповіли: «Фрагментами збереглися м’які тканини, нетлінними залишилося волосся, а біля голови матінки, як і 64 років тому під час поховання, залишилися волошки. На ногах видно темнобордові черевички. На грудях залишки паперового хреста та прохідної молитви».

Зі словом до всіх присутніх звернувся єпископ Боголєп.

Під спів тропаря «Христос Воскрес» мощі блаженної сповідниці Іуліти (Педан) було піднято та з молитвою перенесено до Свято-Покровського храму.

Щодня у святих мощей блаженної сповідниці ХХ ст. звершуватимуться заупокійні літії. В єпархії готуються до урочистогоо прославлення в лику місцевошанованої святої Олександрійської єпархії УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3158

Залишити відповідь