Предстоятель: Свт. Миколай невіруючих навертає до Бога, а віруючих вчить прагнути духовної досконалості (+відео)

Своєю допомогою свт. Миколай Чудотворець нагадує нам, що ми маємо ставати духовно кращими — не спочивати на щабелі духовної досконалості, а підніматися вище і вище.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель відзначив, що святитель Миколай чудотворець, архієпископ Мир Лікійських, «свято оберігав чистоту Православної віри, рятував людей від меча, від осуду, від злиднів, і продовжує це робити сьогодні».

За словами Блаженнішого владики, іноді ми вважаємо, що неохрещеній людині допомагати християнину не потрібно. «А Бог допомагає: і охрещеним, і неохрещеним, — і святитель Миколай, як слуга Божий, допомагає, — зазначив Владика. — Допомагаючи неохрещеним, він через це закликає милістю Божою, любов’ю і добром до Бога. Допомагаючи людям охрещеним, він нагадує, що вони повинні ставати ще кращими, не повинні стояти на щаблі духовної досконалості і спочивати, але повинні постійно підніматися вище і вище».

Архіпастир навів приклад допомоги святителя Миколая Чудотворця одній тяжко хворій жінці, яку особисто знав. Ця жінка вже перебувала на смертному одрі і зрозуміла, що за життя зробила більше гріховних справ, ніж добрих.

«Вона зрозуміла, що за свої справи повинна бути в пеклі, та почала молитися: “Господи, продовж мої дні на один тиждень, я не буду спати і їсти, а буду постійно молитися і каятися у своїх гріхах!”, — продовжив розповідь Владика. — Після такої молитви вона відчула себе краще, в неї нарешті з’явився апетит. Вона заснула і побачила уві сні: підходить старець і каже, що ти обіцяла, якщо Бог тобі продовжить земні дні, не їсти і спати, а сама наїлася і лягла спати. Жінка схаменулася і стала молитися весь тиждень. І Бог не тільки простив їй гріхи, Він продовжив їй життя на багато років».

За словами Його Блаженства, святитель Миколай допомагає всім, хто до нього звертається з молитвою, тому не дивно, що навіть «неохрещені поспішають до храму свт. Миколая у місті Мира (Демре, сучасна Турція), на батьківщині святителя, і щиро просять про допомогу».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав, щоб «свт. Миколай допомагав нам зберігати Святу Православну віру та каятися в наших гріхах». «Ми всі люди — іноді чинимо правильно, а іноді оступаємося, падаємо і грішимо, тому нехай він допомагає нам вставати, каятися і знову йти до Бога, до того життя, яке приготовлене для кожної людини на Небі», — резюмував він.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1393

Залишити відповідь