ЗМІ показали, як у Рівненській області «ПЦУ» за допомогою чиновників захоплює храми (відео)

У Рівненській єпархії продовжується тиск на вірян Української Православної Церкви та переслідування священиків з боку прихильників «ПЦУ» та чиновників. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сюжет телеканалу НАШ.Максі-ТВ, у якому журналісти висвітлюють поточну церковну ситуацію у регіоні.

Церкви захоплюються за рейдерськими схемами — прокоментував для ЗМІ протоієрей Віктор Земляний те, що відбувається в регіоні. За його словами, саме за допомогою чиновників, головне прямого втручання бувшого голови Рівненської ОДА О. Муляренка, чинився тиск.

«На наші звернення обласна адміністрації уваги не звертає, підігруючи конкретно одній релігійній організації в Рівненській області та здійснюється перереєстрація статутів. Далі привозять активістів, які ріжуть замки, захоплюють храми і б’ють віруючих. Ми зверталися в поліцію, але нам навіть відмовляють в реєстрації кримінальних справ», — повідомив протоієрей Віктор.

Представники влади проблем у своїх діях не бачать, як і загалом у церковній ситуації в регіоні.

«Питання більш створюється штучно щодо того, що є якісь там незаконні рухи або силові протистояння. Основна маса переходів відбувається виключно в законний спосіб і виключно підтверджується волевиявленням більшості громади. Слава Богу на сьогоднішній день кричущих ситуацій немає», — заявляв кореспонденту О. Муляренко, проти якого днями було відкрито провадження щодо махінацій на користь «ПЦУ», а саме протизаконних реєстрацій нових редакцій статутів 43 громад УПЦ.

Не дивлячись на тиск, у тому числі СБУ, священнослужителі Рівненської області в «ПЦУ» не переходять. Кількість парафій фактично не змінилася, а кількість вірян, за підрахунками, священнослужителів єпархії, навіть зросла.

Просмотров: 803

Залишити відповідь