«Слово Предстоятеля»: Церкву створив Бог, Вона не потребує людської корекції (відео)

25 травня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять другий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель нагадав бесіду Спасителя з самарянкою (Ін. 4: 5-42) та розповів, чому вона нас повчає.

Блаженніший владика, по-перше, пояснив, що «жива вода», про яку самарянці сказав Господь (Ін. 4: 10-13), — це благодать Святого Духа. «Ця благодать називається благодаттю спасіння і подається людині в церковних таїнствах, — додав він. — У тієї людини, яка наповнює себе благодаттю Святого Духа, з’являється внутрішня жага спасіння — жага блаенства, і ця благодать веде людину у вічне життя».

Також Архіпастир звернув увагу на слова Спасителя: «Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та істині вклонятися» (Ін. 4: 24).

«Вклонятися в дусі — це коли ми змиряємося перед Богом, коли свої бажання, прагнення підкоряємо волі Божій. Вклонятися Богові в істині — це коли ми молимося, коли ми хочемо налаштувати своє духовне життя, то маємо мати правильний образ Бога у своїй душі. Де можемо цьому навчитися? Правильне вчення про Бога — в Церкві», — зазначив владика.

Причому Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив, що зберігається образ Бога саме в Православній Церкві, тобто «у Церкві, яка вчить правильно славити Бога».

На закиди сучасників, мовляв, Православна Церква консервативна, і її треба підлаштувати під сучасну людину, владика відповів: «Церкву створив Бог, Який досконалий, і тому Церква не потребує людських корекцій. Якщо людина опинилася далеко від Церкви, то проблема не в Церкві, а в людині… Не треба втручатися у справи Церкви і не треба робити Церкву такою, якою ми її хочемо бачити, треба себе робити такими, якими нас хоче бачити Церква. Я є служителем Церкви, але я не командую, я підкоряюся Церкві».

Його Блаженство побажав, щоб ми намагалися «виконувати ті правила, які Бог дав нам, які бережуться у Святій Церкві», та «щоб ми навчилися служити Богові в дусі та істині, і це служіння низведе на нас Боже благословіння і Божу благодать».

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3456

Залишити відповідь