Суд призначив рік іспитового терміну за крадіжку чотирьох ікон з храмів УПЦ у Хмельницькому

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним громадянина Геннадія Бондара у крадіжках ікон (ч.1 ст.185, ч.2 ст.185 КК України) і призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі, замінивши реальний термін на іспитовий строк на 1 рік. Про це свідчить вирок суду від 14 травня, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Незалежний громадський портал.

За матеріалами справи обвинувачений 25 лютого цього року викрав зі Спасо-Преображенського храму УПЦ ікону із Успіння Богородиці та з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Хмельницькому ікону із зображенням Побиття Вифлеємських немовлят. 26 лютого Бондар викрав з Свято-Покровського кафедрального собору в Хмельницькому ікону із зображенням блаженої Ксенії Петербурзької, а 28 лютого ікону з церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

У суді обвинувачений та потерпілі у справі уклали угоди про примирення на таких умовах: Бондар беззастережно визнав винуватість, примирився з потерпілими, зобов’язався публічно вибачитись. Також сторони погодили застосування обвинуваченому остаточне покарання у виді 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України.

У підсумку суд затвердив угоди про примирення.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 191

Залишити відповідь