Суд зобов’язав правоохоронців розслідувати ситуацію з намагання примусового виселення сім’ї священика з церковного будинку на Волині

22 травня 2019 року у Луцькому міськрайонному суді Волинської області було прийнято рішення задовольнити скаргу протоієрея Афанасія Лейбу про бездіяльність прокурора Волинській області, внести відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР, детально опитати заявника, свідків та розпочати досудове розслідування. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

У селі Старий Загорів Локачинського району група людей вчинила спробу насильно виселити протоієрея Афанасія з церковного будинку, де він проживає і офіційно зареєстрований згідно з чинним законодавством.

Протизаконні дії намагались вчинити за відсутності законних підстав, адже, відповідно до чинного законодавства, примусове виселення громадянина із житла може мати місце лише за рішенням суду у визначених законом випадках.

22 квітня протоієрей Афанасій звернувся до прокуратури Волинської області, де повідомив про вчинене кримінальне правопорушення, здійснене групою осіб, які вчиняють дії щодо примусового виселення священика та його сім’ї з займаного житла, порушуючи статтю 162 КК України (Порушення недоторканості житла).

22 травня у Луцькому міськрайонному суді Волинської області було прийнято рішення задовольнити скаргу отця Афанасія. Проте ніяких дій щодо занесення у ЄРДР фактів вчинення правопорушення, після подачі заяви, з боку прокуратури не відбулось.

Нагадаємо, 19 квітня у цьому ж суді розглянули скаргу настоятеля громади УПЦ с. Старий Загорів, храм якої було захоплено прихильниками «ПЦУ», на бездіяльність прокурора Волинської області та зобов’язали внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення щодо громади УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 485

Залишити відповідь