У Сєверодонецькій єпархії урочисто вшанували пам’ять Собору Старобільських святих (+відео)

27 травня 2019 року, в день святкування Собору Старобільських святих, у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Старобільськ відбулося урочисте богослужіння. Після священнослужителі та віряни здійснили традиційний Хресний хід вулицями міста — молитовному настрою богомольців не завадили навіть провокативні вигуки політично заангажованих осіб. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Сєверодонецької єпархії.

Божественну літургію очолили архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон і архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим. Архієреям співслужили: секретар єпархії, будівничий Різдва-Богородичного жіночого монастиря с. Червоний Деркул (Луганська єпархія) архімандрит Павел (Валуйський), отці-благочинні, глави єпархіальних відділів, духовенство єпархії.

Собор Старобельских святых. Божественная литургия в Свято-Николаевском кафедральном соборе г. Старобельска

Gepostet von Северодонецкая епархия am Montag, 27. Mai 2019

Цього дня до другого кафедрального собору прибули парафіяни багатьох храмів Сєверодонецької єпархії. Молилася також настоятелька Свято-Скорбященського жіночого монастиря м. Старобільськ ігуменя Катерина (Беспалова) з сестрами, настоятелька Різдва-Богородичного жіночого монастиря с. Червоний Деркул (Луганська єпархія) ігуменя Антонія (Рибінцева).

Після закінчення Літургії богомольці разом з архіпастирями і духовенством звершили Хресний хід містом до храму-каплиці на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Собор Старобельских святых. Крестный ход

Gepostet von Северодонецкая епархия am Montag, 27. Mai 2019

Як відзначив на сторінці у Facebook прес-секретар Сєверодонецької єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов),  п’ятий рік поспіль 27 травня єпархія святкує пам’ять Собору Старобільських святих, особливо урочисто проходить молитовний Хресний хід вулицями міста до храму-каплиці, та цього року «знайшлися ті, хто на тлі цієї благодаті чомусь вирішили продемонструвати свою [політичну] “позицію”».

Пятый год подряд 27 мая Северодонецкая епархия празднует память Собора Старобельских святых. Торжественное богослужение традиционно проходит в Свято-Николаевском кафедральном соборе г. Старобельска. http://www.sed-eparhia.com/78-novosti/2749-27-05-2019-sobor-starobelskikh-svyatykh.html На какой бы день недели не припадал праздник, молящихся всегда много. Это и многочисленное духовенство, и горожане. Особо торжественно и атмосферно проходит Крестный ход по городу к храму-часовне в честь Покрова Пресвятой Богородицы. В этом году впервые во время молитвенного шествия в числе других исполнялась псалма-молитва Крестных ходов — очень красивое и благодатное песнопение. Но не смотря на это, нашлись те, кто на фоне этой благодати решил продемонстрировать свою «позицию». К месту ли и в чем смысл?Смотрим видео! (и слушаем:)

Gepostet von Meletii Shapovalov am Montag, 27. Mai 2019

«На який би день тижня не припадало свято — 27 травня, богомольців завжди багато. Це і численне духовенство, і городяни. Особливо урочисто і атмосферно проходить Хресний хід містом до храму-каплиці на честь Покрова Пресвятої Богородиці. У цьому році вперше під час молитовного ходу серед інших виконувався псалом-молитва Хресних ходів — дуже красивий і благодатний спів. Але незважаючи на це, знайшлися ті, хто на тлі цієї благодаті вирішили продемонструвати свою “позицію”. Чи доречно і в чому сенс?», — висловив здивування священнослужитель.

Варто зауважити, що провокативна поведінка політично заангажованих осіб не завадила вірянам здійснити  молитовний Хресний хід та вшанувати Собор Старобільських святих.

Нагадаємо, що 27 травня 2015 року вперше звершувалася пам’ять святителів і праведників, які присвятили своє життя укріпленню Православ’я в Старобільському краї. На засіданні Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2014 року (Журнал №91) було прийнято рішення про встановлення дня святкування Собору Старобільський святих 27 травня (14 травня за старим стилем).

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 759

Залишити відповідь