Хори КДАіС виступили з концертами у Страсбурзі та в Києві (+фото, відео)

У неділю, 26 травня 2019 року, у приміщенні католицького кафедрального собору французького міста Страсбург відбувся концерт хору Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала), а в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відбувся Пасхальний концерт переможців гран-прі Міжнародного пісенного фестивалю «Гайновські дні церковної музики» (Польща) хору Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу КДАіС.

Концерт хору КДАіС у Страсбурзі відвідали Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил із супроводжуючою його делегацією та католицький архієпископ Страсбурга Люк Равель.

Під час концерту прозвучали церковні піснеспіви відомих церковних композиторів.

Нагадаємо, що академічний хор перебуває у Страсбурзі на запрошення представника Московського Патріархату в Раді Європи і настоятеля храму Всіх святих у Страсбурзі архімандрита Филипа (Рябих) та з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра.

Того ж дня, вранці, хор КДАіС взяв участь у великому освяченні храму Всіх святих у Страсбурзі та Божественній літургії.

Gepostet von Василь Михайлюк am Dienstag, 28. Mai 2019

Gepostet von Василь Михайлюк am Dienstag, 28. Mai 2019

Gepostet von Василь Михайлюк am Dienstag, 28. Mai 2019

 

На Пасхальному концерті хору КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка) в Києво-Печерській Лаврі були представлені піснеспіви відомих церковних композиторів, серед яких твори П. Чеснокова, 75-та річниця смерті якого відзначається у цьому році. У виконанні хору також прозвучали твори знаменного розспіву, регента хору архімандрита Романа, а також розспіви Києво-Печерської Лаври.

Послухати концерт та долучитись до церковної хорової традиції прийшла велика кількість вірян.

Нагадаємо, хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа отримав найвищу нагороду — гран-прі Міжнародного фестивалю церковної музики, що проходив, з благословення Предстоятеля Польської Православної Церкви Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви та за сприяння Президента Польщі Анджея Дуда, на початку травня у Свято-Троїцькому соборі м. Гайновка (Польща).

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 821

Залишити відповідь