Архієпископ Михаїл нагородив єпископів Рівненської єпархії УПЦ орденами Православної Церкви Чеських земель та Словаччини

Архієпископ Празьких та Чеських Земель під час свого візиту на Рівненщину з благословення керуючого єпархією звершив спільне богослужіння та висловив підтримку Предстоятелю УПЦ.

30 травня 2019 року, в день пам’яті Межирицької ікони Божої Матері «Житєподательниця», з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, архієпископ Празьких та Чеських Земель звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Городницький Олександр, єпископ Дионісій (Константинов), єпископ Дубенський Пимен, намісник Межирицької обителі архімандрит Феодор (Мельничук) та численне духовенство. За Літургією молився митрополит Варфоломій.

Молитовно вшанувати Богородицю у день пам’яті Її чудотворного образу — головної святині обителі — зібралися віряни та священики Рівненщини, Волині, Хмельниччини.

Після відпусту до присутніх звернувся митрополит Варфоломій, який привітав усіх зі святом та подякував архієпископу Михаїлу та усім архієреям за спільну молитву.

Владика Михаїл, вітаючи усіх присутніх, висловив вдячність правлячому архієрею за можливість молитися разом та засвідчив цілковиту підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також побажав миру та злагоди Церкві та Українській державі.

Архієрей нагородив Рівненських єпископів орденами Православної Церкви Чеських Земель та Словаччини. Настоятелю монастиря архімандриту Феодору та благочинному архімандриту Нікону вручив медаль рівноапостольних Мефодія та Кирила.

Отець Феодор на згадку про святкове богослужіння подарував архієпископу Михаїлу образ Богоматері «Межирицька». Після чого була звершена традиційна велелюдна Хресна хода територією обителі.

2 червня, у Неділю 6-ту після Пасхи, ієрарх Православної Церкви Чеських Земель  та Словаччини очолить богослужіння у Свято-Георгієвському подвор’ї Рівного, 3 червня у Свято-Покровському жіночому монастирі смт. Гоща.

Нагадаємо, 20 лютого 2019 року архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл офіційно заборонив співслужіння з представниками «ПЦУ». Владика видав указ «Про дозвіл на служіння Святої Літургії з духовенством закордонних єпархій», в якому чітко визначив ПЦУ як неканонічну структуру, з якою «не може відбуватися ані служіння Святої Літургії, ані доступ до прийняття Святих Таїн на землі Празької православної єпархії».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1478

Залишити відповідь