У Волинській, Сумській духовних школах і Кременецькому училищі відбулися випускні акти (+фото)

4 червня 2019 року відбулося свято випуску та вручення дипломів вихованцям Волинської духовної семінарії та вихованцям Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), а 3 червня в Кременецькому духовному училищі пройшов 26-й випускний акт. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби Волинської, Сумської та Тернопільської єпархій.

Свято випуску та вручення дипломів вихованцям Волинської духовної семінарії розпочалося 4 червня саме з Божественної літургії у Свято-Покровському храмі Луцька, яку очолив керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл.

Його Преосвященству співслужили ректор ВДС, архімандрит Євменій (Михалевський), викладачі семінарії, випускники та їхні батьки у священицькому сані.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні, за єдність світового православ’я та подячна молитва за навчальний період у стінах Волинської духовної семінарії.

Після завершення літургії був відслужений подячний молебень, потім архіпастир звернувся до випускників зі словом проповіді, у якому привітав вихованців ВДС із закінченням духовної школи та наголосив, що зараз важкий час випробувань упав на плечі тих, хто хоче нести істинне повчання про Христову Церкву. Тому треба набиратися духовних сил та просити у Господа терпіння, сили віри й любові для того, щоб бути достойним пастирем Церкви Христової.

До вітань долучились ректор та викладачі Волинської духовної семінарії, які бажали випускникам завжди надіятись на милосердя та допомогу від Господа, розуміючи, якщо з людиною буде Бог, то її у житті ніщо не зможе здолати та відвернути від правильної дороги, яка веде до духовного спасіння.

Отримавши дипломи, випускники семінарії та регентських курсів висловили подяку єпископу Нафанаїлу, колективу викладачів ВДС, батькам й усім присутнім за молитву, любов та зерна духовної науки, які обов’язково проростуть у світлих душах вихованців духовної школи.

4 червня відбувся третій випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

У рамках святкування у Пантелеймонівському храмі міста Суми були звершені богослужіння пасхальним чином: напередодні – всенічне бдіння на честь святого праведного Іоанна Кронштадтського, в сам день свята – молебень із читанням акафіста святому праведному Іоанну Кронштадтському і Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та випускників у священному сані. Під час богослужіння було проголошено молитву за мир в Україні та подячну молитва з нагоди свята випуску. Всі студенти причастилися Святих Христових Таїн.

По завершенні богослужіння за традицією був зроблений загальний фотознімок.

Об 11.30 в актовій залі семінарії відбувся випускний акт. Урочисте зібрання відкрив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернулися архімандрит Серафим (Панкратов) і Федоришин Павло. На добру пам’ять у дар семінарії випускники піднесли богослужбове кадило.

На адресу випускників, а також всіх присутніх прозвучало напутнє слово владики Євлогія.

Наприкінці засідання пройшла традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов’я, направлення Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, посвідчення про хіротесію в читця та на знак успішного завершення навчання і в благословення на подальше пастирське й церковно-парафіяльне служіння – пам’ятний подарунок книгу «Акафісти».

3 червня в Кременецькому духовному училищі відбувся 26-й випускний акт.

Цього дня Божественну Літургію очолили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та єпископ Шумський Іов – ректор Почаївської семінарії. Владикам співслужили викладачі регентського училища, а також батьки та родичі випускників у священному сані. За Богослужінням співали випускники духовного училища.

Після завершення Літургії був відслужений подячний молебень. Опісля відбулася урочиста частина з нагоди випускного дня, на якій до вихованців із словами вітання звернулися митрополит Сергій та єпископ Іов, класний керівник, а також батьки студентів.

32 вихованці, які успішно склали іспити, отримали документи з присвоєнням звання «регент-псаломщик церковного хору», а також – подарунки.

Згодом відбувся урочистий концерт у стінах Кременецького Свято-Миколаївського кафедрального собору, де випускники продемонстрували свою співочу майстерність.

Просмотров: 1203

Залишити відповідь