Поліція затримала підозрюваного у вчиненні понад 40 крадіжок з храмів

Співробітники правоохоронних органів України затримали злодія, який пограбував більше 40 храмів в різних регіонах країни. Поліцейські затримали зловмисника під час спроби переправити за кордон одну із старовинних ікон, повідомили на офіційному сайті Національної поліції, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції спільно з оперативниками з управлінь карного розшуку поліції в Житомирській, Харківській, Вінницькій та Київській областях упродовж трьох місяців документували злочинну діяльність особи, яку підозрювали у скоєнні серії крадіжок з церков.

Ним виявився 30-річний чоловік, якого затримали при спробі перевезти за кордон одну з викрадених ним старовинних ікон.

В автомобілі фігуранта виявилося також кілька ікон, які він викрав з храмів Запорізької області, навігатор і засоби для злому замків і відкриття вікон.

«Зловмисник привласнював старовинні церковні книги, ікони, оздоблені сріблом та позолотою, та інше церковне майно. Зокрема, на Київщині чоловік викрав старовинну ікону із золотим напиленням вагою близько 40 кілограмів», — відзначили в правоохоронних органах.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.  Після надходження результатів експертиз та встановлення вартості викраденого буде порушено питання щодо перекваліфікації вчиненого. Перевіряється причетність підозрюваного і до інших аналогічних злочинів.

Згідно з рішенням суду стосовно затриманого обрано запобіжний захід у вигляді арешту строком на два місяці з правом внесення застави на суму 135 тисяч гривень.

Нагадаємо, правоохоронці встановили особу, яка здійснила крадіжку в чотирьох храмах Бориспільської єпархії УПЦ, деякі викрадені ікони священики вже впізнали. Повідомлення про це опублікували 4 червня на сайті Відділу комунікації Національної поліції в Київській області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 241

Залишити відповідь