«Слово Предстоятеля»: Церква є духовним кораблем спасіння (відео)

8 червня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять четвертий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель зазначив, що «Господь створив Церкву, яка є духовним кораблем, що веде людину через бурхливе море земного життя до вічної мети спасіння». Та зауважив, що «диявол, знаючи, що Церква є корабель спасіння, став воювати проти Церкви».

За словами Блаженнішого владики, спочатку знищити Церкву намагалися через фізичне знищення християн. «Однак, як писав ранньохристиянський письменник Тертуліан, кров мучеників стала сім’ям християнства. Один християнин помирав, замість нього поставало десятеро, — продовжив владика. — І вже на початку IV століття було прийнято Міланський едікт — Церква стала існувати офіційно та юридично законно».

Тоді, як додав Архіпастир, диявол «став збуджувати єресі і розколи», таким чином прагнучи знищити християнство.

Митрополит Онуфрій розповів про І Вселенський Собор, який проходив в 325 році у Нікеї за участю свт. Миколая Чудотворця та свт. Спиридона Триміфунтського, та на якому було засуджено єресь аріанства і складено перші сім членів «Символу віри».

Його Блаженство пригадав про вчинок святителя Миколая, коли він вдарив на Соборі Арія по обличчю, та відзначив, що святитель так чинив «не через себе, а ревнував за славу Божу».

«На Нікейському Соборі святі отці захистили чистоту понять про Бога. Але єресь аріанства не перестала існувати, — сказав владика. — Цар Костянтин намагався присмирити єретиків… Та після його смерті ця єресь знову розповсюдилася і майже охопила все цивілізоване людство. Лідером християн був свт. Афанасій, а після його смерті — Василій Великий. Православних було небагато, однак вони перемогли, тому що істина завжди перемагає неправду».

Предстоятель підкреслив: «Правда — вічна, а брехня — тимчасова. Правда веде до Бога, а брехня веде до смерті. І ми шануємо сьогодні святих отців І Вселенеського Собору і просимо, щоб вони допомагали нам, нас наставляли, врозумляли, щоб ми зберігали чистоту Православної віри, яка відкриває людині двері Раю та веде людину до вічного спасіння на Небі».

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1641

Залишити відповідь