Митрополит Анатолій молитовно підтримав вірян Рокитнівщини, постраждалої внаслідок повені

9 червня 2019 року, в Неділю 7-му після Пасхи, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі села Єльно Рокитнівського району Рівненської області, з віруючими якого розділив тривоги у зв’язку з затопленням Рокитнівщини внаслідок негоди. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Сарненської єпархії.

За богослужінням митрополит Анатолій звернувся до поліської пастви зі словом проповіді, в котрій розкрив зміст недільного Євангельського читання, звернувши увагу на те, що Іісус Христос благав Отця Небесного у своїй молитві про єдність: «Да будемо ми всі єдині, як Ти в Мені, так і Я в Тобі, Отче Святий…».

По закінченню Божественної літургії владика подякував настоятелю храму протоієрею Миколаю Боровцю за віддане служіння Церкві. Також керуючий Сарненсько-Поліської єпархії висловив подяку богомольцям за спільну молитву та розділив тривоги, які були пов’язані з погодними стихіями, внаслідок чого було затоплено Рокитнівщину.

Митрополит Анатолій дав духовні настанови щодо терпіння в тяжкий час випробування.

За богослужінням молився депутат Рівненської обласної ради В.П.Охремчук, керівники різних установ Рокитнівщини.

Нагадаємо, що в травні цього року на Рокитнівщині на Поліссі через рясні дощі річка Бунів вийшла з берегів, було затоплено близько 11 тисяч гектарів: подвір’я, будинки, городину, — знесено мости і зруйновано дороги. Також негода призвела до підтоплення місцевої дороги саме між селами Єльно та Томашгород.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1145

Залишити відповідь