Суд зобов’язав правоохоронців внести до ЄРДР відомості про намагання незаконно виселити з будинку священика на Волині

Луцький міськрайонний суд Волинської області прийняв рішення задовольнити скаргу протоієрея Василія Гірника, якого намагалися насильно виселити з церковного будинку в с. Мирне, де він проживає і офіційно зареєстрований згідно з чинним законодавством, про бездіяльність прокурора Волинської області, внести відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР та розпочати досудове розслідування. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Протоієрей Василій Гірник із сім’єю проживає в церковному будинку, звідки його намагалися виселити, в селі Мирне Горохівського району. Як зауважили в прес-службі, протизаконні дії проти священика намагалися вчинити за відсутності законних підстав, адже, відповідно до чинного законодавства, примусове виселення громадянина із житла може мати місце лише за рішенням суду у визначених законом випадках.

18 квітня 2019 року протоієрей Василій звернувся до прокуратури Волинської області, де повідомив про вчинене кримінальне правопорушення, здійснене групою осіб, які вчиняють дії щодо примусового виселення священика та його сім’ї з займаного житла, порушуючи статтю 162 КК України (Порушення недоторканості житла).

Проте ніяких дій щодо занесення до ЄРДР фактів вчинення правопорушення після подання заяви з боку прокуратури не відбулось.

Та 30 травня 2019 року судом було прийнято рішення задовольнити скаргу священика про бездіяльність прокурора, внести відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР, детально опитати заявника, свідків і розпочати досудове розслідування.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 329

Залишити відповідь