Архієпископ Боярський Феодосій взяв участь в прийомі посольства Республіки Аргентина

11 червня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентини в Україні пані Елени Летісії Тереси Мікусінскі, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому посольством Республіки Аргентина в Україні. Захід проходив з нагоди державного свята – Дня Нації Аргентини, який щорічно святкується 25 травня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цей день аргентинці також називають Днем травневої революції (Revolution of May), підкреслюючи таким чином, що в травні 1810 року революційним шляхом був створений перший незалежний від Іспанії уряд країни. Аргентина була колонією Іспанії до тих пір, поки сама метрополія не була захоплена армією Наполеона. Коли звістка про це дійшла до Америки, віце-король був змушений піти у відставку, і з того часу в столиці Аргентини став правити перший незалежний уряд. В даний час на честь свята по всій країні проходять різноманітні урочисті та розважальні заходи і масові гуляння.

Урочистий прийом в Києві з нагоди цього свята відвідали діячі культури і науки, державні службовці, релігійні діячі. Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архієпископ Феодосій передав пані Послу та членам дипломатичного корпусу побажання миру, благополуччя, і процвітання народу Аргентини.

Просмотров: 204

Залишити відповідь