У Вінницькому єпархіальному управлінні відбулася зустріч з начальником Управління у справах національностей та релігій місцевої ОДА

Налагоджено постійну комунікацію між керівництвом Вінницької єпархії УПЦ та Вінницькою обласною державною адміністрацією.

11 червня 2019 року в приміщенні Вінницького єпархіального управління відбулась зустріч єпархіального активу на чолі з архієпископом Вінницьким і Барським Варсонофієм з начальником Управління у справах національностей та релігій І. О. Салецьким. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Зустріч було присвячено обговоренню проблемної ситуації, яка склалась у релігійному житті Вінниччини останніми місяцями.

В єпархії зазначають, що учасники обговорення дійшли порозуміння щодо необхідності недопущення силових захоплень храмів: «силові сценарії, як і незаконні реєстраційні дії, є однаково неприйнятними як для Вінницької єпархії УПЦ, так і для Вінницької ОДА».

Також інформується про конструктивну позиція, щодо подолання конфліктної ситуації, яка склалась у релігійному житті регіону, яку зайняв начальник Управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА І. О. Салецький.

«За його словами будь-які дії, зокрема щодо зміни підлеглості релігійних громад, мають звершуватись виключно у правовому полі та відповідно до Конституції та законів України, — йдеться у повідомленні єпархіальної прес-служби. — За підсумком зустрічі, налагоджено постійну комунікацію між керівництвом Вінницької єпархії УПЦ та Вінницькою обласною державною адміністрацією».

Нагадаємо, 10 червня перед будівлею Вінницької обласної державної адміністрації відбулось молитовне стояння духовенства і віруючих Вінницької єпархії проти порушення прав віруючих Української Православної Церкви на Вінниччині. Від імені православних вінничан голові ОДА В. В. Коровію була передана заява

На сайті єпархії повідомляється, що 19 червня біля будівлі Вінницької обласної державної адміністрації відбудеться молитовне стояння духовенства і мирян трьох єпархії Вінниччини. Початок о 10.30.

Просмотров: 604

Залишити відповідь