У с. Доротище на Волині віряни прогнали представників “ПЦУ”, які з болгаркою прийшли захоплювати їхній храм (+фото, відео)

У с. Доротище Ковельського р-ну, Влодимир-Волинської єпархії близько 18-ї години вечора, 13 червня 2019 року, представники ПЦУ почали звозити людей для захоплення древнього храму Успіння Богородиці. В єпархії попросили долучитися до спільної молитви, аби не допустити рейдерства. Невдовзі віряни прогнали непрошених гостів та чоловіків з болгаркою та ломом, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Через деякий час після того, як парафіяни та духовенство на чолі з благочинним прот. Михаїлом Чупаком завадили двом чоловікам, котрі з болгаркою та молотом ламали церковні двері, конфлікт почав вщухати. За усім, що відбувалося спостерігали більше десятка служителів «ПЦУ», люди в камуфляжній формі та представники поліції. На вимогу благочинного, поліція склала протокол на чоловіків, котрі вже встигли нанести пошкодження храму.

В єпархії повідомляють, що ініціатором передачі храму в “ПЦУ” є голова Ковельської районної ради Андрій Броїло.

Станом на 19-ту вечора усі почали розходитися. Поліція склала протокол на двох місцевих мешканців, котрі ламали двері храму. Зламники через огорожу храму повтікали, коли їх почали фотографувати і складати протокол. Клірики «ПЦУ» і люди в камуфляжах сіли на авто і поїхали з села. На боці рейдерів було 7 місцевих мешканців села Доротище, на боці парафіян, що збіглися захищати храм біля 50-ти мешканців села.

Парафіяни храму організовуються для подальшого чергування біля храму.

На фото більше десятка кліриків “ПЦУ” звершують свою молитву перед болгаркою і молотом, що лежать напоготові під церковними дверми Успенської церкви села Доротище.

Нагадаємо, попередня спроба захоплення прихильниками «ПЦУ» храму відбулася під час богослужіння 2 березня. Тоді все вдалося владнати мирним шляхом.

Просмотров: 4128

Залишити відповідь