Відбувся багатотисячний хресний хід з Почаївської Лаври до Свято-Духівського скита з головною святинею краю

У Почаївській Лаврі та Свято-Духівському скиту продовжуються урочистості з нагоди 800-літнього ювілею скита.

Напередодні дня Святої Трійці та з нагоди 800-літнього ювілею Почаївського Свято-Духівського скита, 13 червня 2019 року із Свято-Успенської Почаївської Лаври до Свято-Духівського скита відбувся велелюдний хресний хід із чудотворною «Почаївською» іконою Божої Матері. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Урочисту хресну ходу очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні намісника Почаївської Лаври митрополита Почаївського Володимира, ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова, скитоначальника архімандрита Пафнутія (Целіка), братії Лаври та скита в священному сані та великого сонму духовенства з різних куточків України і не тільки.

В урочистій молитовній хресній ході взяли участь декілька тисяч прочан, паломників та місцевих парафіян Лаври та скита.

Хресну ходу, урочистим співом супроводжували чотири хори: братський хор Лаври під керівництвом монаха Климента (Сахневича), братський хор скита під керівництвом ієромонаха Самуїла (Головача), великий лаврський хор під керівництвом священика Павла Діхтяря та хор студентів ПДС під керівництвом священика Андрія Романюка.

Після прибуття в Свято-Духівський скит, на площі перед головним храмом обителі був відслужений подячний молебень. Наприкінці богослужіння до Преосвященних архіпастирів, скитоначальника, братії скита та всіх присутніх з вітальним словом звернувся намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир. У своєму слові архіпастир коротко нагадав всім присутнім про славну історію обителі, і підкреслив що, ми особливо повинні дорожити тим, що для нас залишили наші попередники-подвижники.

Після завершення святкового молебню та привітання, хори виконали концертні піснеспіви, всі бажаючі змогли поклонитись чудотворному «Почаївському» образу Божої Матері, були помазані святим єлеєм, для усіх була запропонована святкова вечеря.

Нагадаємо,  урочистості з нагоди 800-ліття обителі розпочалися 9 червня цього року з освячення новозбудованого Свято-Іверського храму в Почаївському Свято-Духівському скиту.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1618

Залишити відповідь