Духовенство і віруючі Одещини та Херсонщини надали благодійну допомогу хворим дітям і малозабезбеченим сім’ям (+фото, відео)

В Одеській єпархії були проведені чергова акція з надання гуманітарної та матеріальної допомоги понад 200 малозабезпеченим сім’ям та благодійна акція зі здачі крові пацієнтам Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, а в Херсонській єпархії парафія храму Сорока мучеників Севастійських м. Херсон передала матеріальну допомогу людям, які вимушені були залишити свої домівки, рятуючись від небезпеки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

14 червня 2019 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, в Координаційному центрі Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги відбулася чергова щомісячна благодійна акція, під час якої понад 200 малозабезпечених сімей отримали продуктові набори та матеріальну допомогу.

Нагадаємо, в 2014 році при Одеській єпархії УПЦ був створений Відділ соціальних питань, основною функцією якого стала матеріальна допомога і підтримка малозабезпечених сімей. При храмах і монастирях єпархії діють п’ять безкоштовних їдалень, котрі надають харчування бездомним і нужденним. При храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» діє дитячий притулок. У Покровському скиту в с. Маринівка на церковні кошти за підтримки добровільних благодійників зводиться перший в Україні православний Центр хоспісної та паліативної допомоги «Покров».

12 червня 2019 року, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, настоятель храму Сорока мучеників Севастійських м. Херсон протоієрей Віталій Маланій відвідав міський гуманітарний центр по роботі з внутрішньо переміщеними людьми.

Священик Херсонської єпархії передав представникам центру чергову матеріальну допомогу, яка була зібрана парафіянами храму.

До Всесвітнього дня донора, що відзначається 14 червня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, священнослужителі Одеської єпархії сдали кров для пацієнтів Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Після духовенство відвідало дитяче онкологічне відділення лікарні, де спільно з юними пацієнтами та їхніми батьками помолилися про їх якнайшвидше одужання, після чого дітей чекали солодкі подарунки та захоплюючі ігри з аніматором.

Слід зауважити, що такі акції регулярно проходять в Одеській та інших єпархіях Української Православної Церкви. 

Просмотров: 305

Залишити відповідь