У Корці тисячі православних українців вшанували чудотворний образ Божої Матері «Споручниця грішних»

20 червня 2019 року, у день вшанування Корецької ікони Божої Матері іменованої «Споручниця грішних», в Свято-Троїцькому Корецькому ставропігійному жіночому монастирі була звершена урочиста Божественна літургія та хресний хід з чудотворним образом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Літургію очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Співслужили Його Високопреосвященству митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Шумський Іов, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, намісник Свято-Троїцької Сергієвої Лаври єпископ Сергієво-Посадський Парамон, а також духовенство з різних регіонів України та зарубіжжя. За богослужінням молився митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Головною святинею обителі, до якої постійно притікають з молитвою численні прочани, є чудотворна Корецька ікона Божої Матері “Споручниця грішних”. Назву вона отримала від напису на окладі „Я Споручниця грішних до Свого Сина…”. До ХVІІ століття ікона була родовим образом корецьких князів та називалась „Благодатною”, бо постійно надавала свою благодатну допомогу княжій родині, а потім і сестрам обителі та богомольцям.

За богослужінням молилися настоятелька монастиря ігуменя Рафаїла (Хільчук) з сестрами, а також численні парафіяни та гості Корецької обителі.

Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому привітав усіх присутніх зі святом.

По завершенні Літургії був звершений велелюдний хресний хід з Корецькою чудотворною іконою Богородиці.

Митрополит Антоній привітав архієреїв, духовенство, матушку ігуменю Рафаїлу, сестер обителі та вірян зі святом. Керуючий справами УПЦ передав вітання і благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з подякою за стояння у вірі та молитовні подвиги на благо нашої Батьківщини та боголюбивого українського народу.

Єпископ Сергієво-Посадський Парамон також привітав усіх пристуніх зі святом та зачитав вільний адрес від Святішого Патріарха Московського та всієї Русі Кирила.

Напередодні ввечері урочисте всенічне бдіння у Корецькому монастирі очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій  у співслужінні сонму архієреїв і духовенства.

Фото з особистої сторінки у фейсбук митрополита Антонія

https://www.facebook.com/valentyna.gordiichuk/videos/10206116526108909/

Просмотров: 5384

Залишити відповідь