У Мілані відбувся концерт української пісні і танцю «Діти України – дітям Італії»

19 червня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Мілані відбувся концерт української пісні і танцю під назвою «Діти України – дітям Італії», під час якого з програмою виступив дитячий ансамбль народного танцю «Росток». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Концерт пройшов в залі культурної фундації «Сан Феделе» в центрі Мілану. Захід був організований за сприяння Благодійного фонду «Соняшник», Синодального Відділу УПЦ «Церква і культура», Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та парафії св. Амвросія Медіоланського м. Мілану.

Концерт відвідали українці, які проживають в Мілані, а також італійська молодь з католицьких парафій Мілану.

Глядачам були представлені найвідоміші українські народні пісні і танці.

Після завершення концерту зі словами до присутніх звернулися настоятель парафії св. Амвросія Медіоланського в Мілані архімандрит Амвросій (Макар), а також заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Архімандрит Амвросій подякував колективу за чудовий концерт, який викликав захват у глядачів. Протоієрей Миколай Данилевич у своєму слові відзначив особливу чутливість українського і італійського народів до красивого співу, що пояснюється співочістю обох мов – української та італійської, а також подякував колективу “Росток”, завдяки діяльності якого українська культура стає більш знаною у світі.

Того ж дня архімандрит Амвросій (Макар) провів українським дітям екскурсію святими місцями Мілану.

Просмотров: 279

Залишити відповідь