На Київщині освячено новозбудований храм УПЦ, на Луганщині триває спорудження церкви і монастиря

23 червня 2019 року, у Неділю Всіх святих, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чин освячення храму на честь Всіх святих у с. Турівка Бориспільської єпархії, напередодні в Хустській єпархії було освячено придорожній хрест, а в Сєверодонецькій єпархії правлячий архієрей відвідав споруджувані храм і монастир. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

Після освячення новозбудованого храму на честь Всіх святих у селі Турівка Київської області митрополит Антоній звершив Божественну літургію, передає прес-служба Бориспільської єпархії. 

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Згурівського церковного округу протоієрей Василій Прохорець, духівник протоієрей Василій Богодєєв, настоятель храму ієрей Сергій Заболотний та духовенство єпархії.

Під час Малого входу митрополит Антоній удостоїв настоятеля правом служіння у камилавці.

По завершенні богослужіння владика привітав громаду з освяченням храму, вручив церковні нагороди благодійникам та активним парафіянам.

Напередодні, 22 червня 2019 року, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський з робочим візитом відвідав споруджуваний Свято-Георгіївський храм у м. Рубіжне та Свято-Іллінський чоловічий монастир у с. Варварівка Кремінського району Сєверодонецької єпархії.

Владика ознайомився з ходом ведення будівельних робіт та обговорив нагальні питання.

У м. Виноградів Хустської єпархії 21 червня було звершене урочисте освячення придорожнього хреста. Чин освячення звершив благочинний віноградівського округу протоієрей Михаїла Бідзіля та архімандріт Феодосій (Томищ). Їм співслужілі священики благочиння.

Хрест був встановлений за сприяння благочестівої сім’ї.

У день освячення благочинний прівітав православних з цією важлівою подією и подякував за спорудження Поклінного Хреста, встановлення якого на роздоріжжі, при в’їздах до населених пунктів тощо є благочестивою традицією у християн.

Просмотров: 333

Залишити відповідь