Митрополит Онуфрій йде шляхом Великого князя Володимира, просвіщає та несе благодать великому українському народу — митрополит Болгарської Церкви

«Вітаю вас всіх зі святом, — сказав митрополит Ловчанський Гавриїл. — Я приїхав з благословення Предстоятеля Болгарської Православної Церкви, згідно з рішенням Священного Синоду БПЦ для того, щоб привітати від імені нашої Церкви Його Блаженство Митрополита Онуфрія з його ювілеєм і з його Днем Ангела, і передати любов від нашої Церкви і християн Болгарії, які люблять Українську Православну Церква, поважають і люблять її Предстоятеля Владику Онуфрія».

У своєму вітанні під час брифінгу 25 червня 2019 року Сербський ієрарх наголосив, що Блаженніший Владика, який носить ім’я преподобного Онуфрія Великого, є також подвижником сучасності й з гідністю і честю виконує свій непростий предстоятельський послух. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Коли древніх подвижників запитували про подвиги в останні часи, то великі подвижники відповідали, що жодних подвигів не буде, але ті, які останні в світі будуть, будуть святими, це тому що буде дуже багато скорбот, дуже багато труднощів. І Блаженніший Митрополит Онуфрій несе з гідністю, з честю несе свій послух, очолюючи Церкву сьогодні, — зазначив митрополит Гавриїл. — І ми в Болгарії молимося за Блаженнішого Митрополита Онуфрій, який йде шляхом великого князя Володимира, просвіщає та несе благодать великому українському народу, веде Церкву, в якій є благодать».

Представник Сербської Православної Церкви побажав Блаженнішому владиці, щоб Господь дав йому здоров’я і сил багато років вести корабель Церкви шляхом до спасіння, щоб багато і багато православних християн України досягли Царства Небесного.

«Ми зібралися в Києво-Печерській Лаврі, де підвизалися великі подвижники, щоб разом помолитися і отримати їх благословення. Бажаю вам усім допомоги Божої, многая літа і спасіння!».

Просмотров: 826

Залишити відповідь