Вітальне слово Предстоятеля Православної Церкви в Америці Митрополита Тихона Предстоятелю УПЦ з нагоди Дня Ангела

Митрополит Тихон, Предстоятель

Православна Церква у Америці

25 червня 2019 року

Його Блаженству Онуфрію,

Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство,

Дорогий у Христі брате і співслужителю!

У цей день пам’яті святого Онуфрія Великого, ми вітаємо Вас, Ваше Блаженство, від імені всіх ієрархів, кліриків та мирян Православної Церкви в Америці. В очікуванні 75-літнього ювілею Вашого Блаженства, ми просимо нашого Господа і Спасителя укріпити Вас у доброму настрої, здоров’ї, мудрості і мирі, необхідних для того, щоб і надалі стійко звершувати Ваше архіпастирське служіння. Нехай ваше служіння несе любов Ісус Христову усім ввіреним турботі Вашого Блаженства. Ми молимося, щоб Ви та вірні Вам люди – єпископи, приходські священики, монахи та миряни – плекали примирення, мир та взаємну любов серед українського народу.

Ваше служіння як монаха і як священника, як єпархіального архієрея і нині – як першого ієрарха Української Православної Церкви, наслідує приклад, поданий Вашим Небесним Покровителем. Ви, Ваше Блаженство зустріли виклики та страждання цього світу з любов’ю, миром та терпінням, воістину як людина, що «перебуває у добрі невпинно». Ми молимося, щоб наш, милостивий до всіх Бог, дарував Вам, як дарував преподобному Онуфрію у пустелі, затінок від спеки та випробуваннь цього світу, поживу з любові вірян, що оточують Вас, та підтримують у Вашому служінні, та янгола-охоронця, щоб він спрямовував Вас у Ваших починаннях.

Разом з нашим представником на свято преподобного Онуфрія Великого ми посилаємо Вам мощі святого Севастіана Дабовича – святого міссіонера, канонізованого Його Святістю Патріархом Сербським Ірінеєм. Архімандрит Севастіан здійснював місіонерське служіння у Америці разом з Патріархом Московським Тіхоном за часів архієрейського служіння Патріарха Тіхона у Америці. Продовживши своє священницьке служіння у Югославії, святий архімандрит Севастіан відійшов до Господа у 1940 році і був похований у монастирі Зіча. У 2007 році, його рештки було повернено до Каліфорнії на перепоховання. Життєвий шлях святого Севастіана є символом зв’язків між Православним людом Старого та Нового світів, знаком місіонерського покликання Святої Православної Віри, свідченням єдності Православ’я.

Історія Православної Церкви у Америці глибоко пов’язана з Православ’ям в Україні. Одним із багатьох кліриків та єпископів, хто приїхав до Америки з України, був Митрополит Леонтій (Туркевич), який народився у священницькій сім’ї у Кременці, та навчався у Київській духовній академії. Нині, багато з тих, хто емігрує до Америки з України, сьогодні є прихожанами Православної Церкви у Америці. Наша участь у головних Православних заходах та святкуваннях в Україні є важливим свідченням того, що ми не чужі одне одному і не прибульці, а члени одної, святої, соборної і апостольської Церкви.

Нехай благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа єднає всіх нас – у Америці, в Україні, і в усьому світі.

З любов’ю та братньою прихильністю,

+Тихон

Архієпископ Вашингтонський

Митрополит всієї Америки і Канади

vzcz.church.ua

Просмотров: 946

Залишити відповідь