Вітальне слово Предстоятеля Сербської Церкви Патріарха Іринея Предстоятелю УПЦ з нагоди Дня Ангела

СВЯЩЕННИЙ СИНОД

СЕРБСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

19 червня 2019 рокув Белграді

Його Блаженству

Блаженнішому Онуфрію

Митрополиту Київському і всієї України

Київ

Ваше Блаженство,

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, возлюблений у Христі Співбрате і Співслужитель!

Лобизаючи Вас з любов’ю у Христі, щиро та тепло Вас вітаємо.

Мені дорога ця можливість привітати Вас сьогодні з духовним торжеством Вашого Блаженства – днем ​​пам’яті Вашого небесного покровителя.

Це свято – день прославлення Ваших духовних праць, день торжества даних Вами колись чернечих обітниць чистоти, святості і молитви. Для всякого монаха цей день як відблиск прийдешньої невимовної небесної радості, яку Господь приготував тим, хто любить Його (1 Кор. 2, 9).

Ви вступили на шлях монашества в роки навчання в Московських духовних школах, в стінах Святої Троїцької обителі біля преподобного Сергія Радонезького, видатного руського подвижника, який об’єднав молитвою і благочестям руський народ. Там Ви зростали, щоб потім повернутися в рідні краї і принести духовний дар преподобного Сергія в західні межі Русі, на землю Чернівців і Буковини, де з честю пройшли архієрейське служіння і звідки були взяті до кафедри Києва, матері міст руських.

Вас знають в Сербській Церкві як видатного архіпастиря, який на чолі багатьох тисяч нових сповідників віри православної нині з мужністю протистоїть ворогам Православ’я. На землю України прийшло велике випробування віри, біль і скорбота. Однак і Наша смиренність особисто, і наш Священний Синод, і всі архіпастирі Сербської Церкви, і всі наші монахи, і наше духовенство, і весь благочестивий народ наш – ми віримо в перемогу Христову і молимося за спасіння Святої Русі, серцем якої є Київ. Дай Бог, щоб Ваша паства вийшла з цієї страшної боротьби увінчаною славою, духовно зміцнілою, в належному їй благодатному відродженні, честі і величі.

За це моляться на небі сонми святих утодників Божих. За це молимося і всі ми недостойні тут, на землі. Молюся, щоб Подвигоположник Господь дарував Вам радість духовну і силу тілесну, щоб на многая і благая літа право правити слово істини Христової біля священної київської купелі.

Ваш співбрат і співмолитвеник,

Вашого Блаженства завжди відданий в любові Христовій

Архієпископ Печський,

Митрополит Бєлградо-Карловацький і Патріарх Сербський

+ ІРИНЕЙ

Голова

Священного Синоду

vzcz.church.ua

 

Просмотров: 757

Залишити відповідь