Кіпрська Церква розпочинає збір підписів в Європі на захист прав віруючих УПЦ (+відео)

Кіпрська Православна Церква починає збір підписів для звернень до Європейського суду з метою захисту прав віруючих Української Православної Церкви.

Про це сказано в зверненні Митрополита Тамасоського Кіпрської Православної Церкви Ісаї до Президента, уряду і парламенту України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Тут, на священній і героїчній українській землі, відбувається незбагненно велика трагедія і коїться несправедливість по відношенню до мільйонів православних українців, які перебувають під пастирською опікою Блаженнішого Митрополита Онуфрія», — зачитав слова із Звернення митрополит Ісая вчора, 25 червня 2019 року, під час урочистостей з нагоди Дня Ангела Предстоятеля УПЦ.

Владика наголосив, що «в світовому Православ’ї і особливо європейські православні народи дуже стурбовані цими порушеннями релігійних прав людини, які кояться в Україні проти наших братів».

«Ми підіймаємо наш голос і разом з тим висловлюємо протест спільно з голосом мільйонів православних по всьому світу, які розділяють нашу печаль», — сказав він.

Кіпрській ієрарх попросив Президента Україні почути їх голос і повідомив: «Ми зі своєї сторони продовжуємо нашу боротьбу і починаємо збирати підписи зі всієї Європи для того, щоб звернутися в Європейський суд з прав людини для відновлення справедливості.

Нагадаємо, Митрополит Тамасоський Кіпрської Православної Церкви Ісая під час брифінгу в Києво-Печерській Лаврі закликав українську владу повернути Українській Православній Церкві захоплені храми і забезпечити рівні права віруючих всіх конфесій в країні.

У своєму зверненні глава делегації Кіпрської Церкви звернув увагу українських політиків, що мова йде про «тисячі православних українських громадян, які вигнані зі своїх храмів і терплять гоніння і насильство з боку інших своїх співвітчизників».

Він підкреслив, що «неможливо, щоб в демократичній державі, такому як Україна, відбувалися подібні порушення, які компрометують героїчну історію і гідність демократичного народу України».

«Нехай будуть повернені назад всі храми їх законним православним власникам і нехай кожен в дусі свободи і поваги до прав людини служить своєму Богу, не втручаючись в віру іншого», — закликав владу України митрополит Кіпрської Церкви.

Раніше, в червні цього року, представник Кіпрської Православної Церкви відвідав парафії на Волині, Рівненщині, Тернопільщині, та підтримав віруючих Української Православної Церкви, які зазнали утисків від представників новоствореної структури «ПЦУ» та були позбавлені місця для молитви.

Просмотров: 829

Залишити відповідь