В КДА відбулась відкрита лекція митрополита Вострського Тимофія, Екзарха Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі (оновлено)

У середу, 26 червня 2019 року, на запрошення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в Київських духовних школах з відкритою лекцією виступив митрополит Вострський Тимофій, Екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА.

Тема лекції: «Єрусалимська Церква: роль Матері Церков у Православ’ї».

Митрополит Тимофій перебуває з візитом в Україні в рамках святкувань з нагоди Дня Ангела Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 5-річчя його Предстоятельського служіння та 75-літнього ювілею з Дня народження.

Перед початком до присутніх звернувся єпископ Білогородський Сильвестр та представив гостя.

У своїй доповіді ієрарх розповів про історичну роль та канонічне значення Єрусалимської Церкви для всього Православ’я, а також торкнувся теми про тісні взаємовідносини з Українською Православною Церквою.

На лекції були присутні викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також гості та представники ЗМІ.

Відповідаючи на запитання журналістів про ставлення Єрусалимської Церкви до релігіозних подій в Україні, митрополит Тимофій зазначив: “Я радий бути присутнім на цих торжествах від лиця Єрусалимської Церкви і цим висловлювати нашу любов та повагу до Предстоятеля Української Православної Церкви. Одна наша присутність на цих торжествах вже свідчить про підтримку Єрусалимською Церквою Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України. Ми молимось біля святинь християнства на Святій землі про єдність всіх християн, особливо православних в Україні. Господь Сам знає Свої стежки і Він дасть людям зрозуміти, що саме є добром для свідчення християнства в України”.

Наостанок ієрарх Єрусалимської Церкви побажав українським вірянам “залишатися вірними Христу, Православній Церкві і щоб вони самі, уникаючи різних політичних або етнічних бажань, віддавалися повністю Христу та подвигу для їхнього спасіння”.

Після доповіді владика ректор подякував високоповажному гостю за цікаву лекцію, після чого митрополит Тимофій відповів на запитання присутніх.

Просмотров: 610

Залишити відповідь