Літні православні табори для дітей і молоді в єпархіях УПЦ: розклад, координати, програми (оновлено)

Влітку активний відпочинок для дітей та молоді організовують в різних єпархіях Української Православної Церкви. Вже зараз розпочато реєстрацію учасників у Православні літні дитячі табори та Молодіжний літній богословський інститут. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

Розпочалася реєстрація молоді на участь в молодіжному наметовому таборі «Цитадель-2019». Табір розміститься на озері Світязь на території Петропавлівського чоловічого монастиря з 21 по 26 липня для молоді від 14-ти до 35 років.

Захід проводить єпархіальний відділ у справах сім’ї, молоді та соціального служіння Володимир-Волинської єпархії з благословення керуючого єпархією митрополита Володимира.

Для реєстрації необхідно телефонувати за номером: 0979890885, Ірина.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія молодіжний і сімейний відділи Бориспільської єпархії запрошують православну молодь єпархії до дитячо-юнацького літнього табору «Вифлеєм».

Табір буде проходити з 14 по 20 липня в мальовничому місці біля озера.

Вік учасників: 10 – 17 років.

Інформація за телефонами:

050 994 63 80 – протоієрей Іоанн Омельчук
‭097 985 44 48‬ – ієрей Максим Молоткoв.

 

15 липня 2019 року розпочинається зміна в Православному дитячо-молодіжному наметовому таборі «Анфілада на Дністрі — 2019». А вже зараз розпочинається реєстрація учасників!

Уже п’ятий рік поспіль на Вінниччині, на березі ріки Дністер поблизу Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря, діє православний табір для дітей та молоді «Анфілада на Дністрі». Безпосередніми організаторами табору є священики Жмеринського благочиння на чолі з настоятелем храму на честь святої великомучениці Параскеви села Мала Жмеринка архімандритом Аркадієм (Сенчуківським).

Цікаві заходи, конкурси, ігри, паломницькі поїздки для дітей організовують священики і педагоги, спеціалісти з організації туристичного відпочинку, медики і повари. Кожен день у таборі насичений подіями, діти розкривають свої таланти та щодня зропочинають із молитви.

Аби дізнатися про програму й умови та записатися в дитячо-молодіжний наметовий табір «Анфілада на Дністрі — 2019», телефонуйте за номерами: 0971267735 (Анна) та 0973481942 (о. Аркадій, організатор табору).

У тому разі, якщо ви ознайомилися з правилами прийому до табору, взяли до уваги всі деталі та вирішили, що будете брати участь, — для вас також доступна реєстрація онлайн.

Нагадаємо, що минулого року переможець телешоу «Голос країни» протоієрей Олександр Клименко завітав на концерт талановитих вихованців православного дитячого табору «Анфілада на Дністрі». 

18 червня 2019 року, з благословення архієпископа Конотопського і Глухівського Романа, Конотопська єпархія організовує літній дитячий табір, який пройде на оновленій базі ЗОШ у селі Зазірки Кролевецького району на Сумщині.

Запрошуються діти віком від 10 до 17 років, кількість дітей в одну зміну — 50 чоловік (5 загонів), чотириразове зарчування.

Під час перебування в таборі діти відвідують богослужіння в храмі в недільні та святкові дні, щодня черговий священик здійснює ранішні та вечірні молитви, діти беруть участь у спортивних іграх та розвагах,  практично-пізнавальних заняттях (вишивання, столярування, бджільництво, скелелазання, туризм і зарниця, театральна студія тощо), опановують прийоми рукопашного бою, купаються в басейні, звершують походи в ліс та екскурсії в межах області, мають змогу поспілкуватися з відомими людьми.

Дітей привозити до табору і забирати своїми силами, або за окремою домовленістю централзовано. Більш детальна інформація за телефонами: 0677596052 о. Богдан, Конотоп, 0961899562 о. Олексій, Кролевець, 0968104307 о.Григорій, м.Ямпіль, 0979645782 о.Олександр, м. Путивль, 0978751254 о.Нікон, м.С.Буда.

З собою мати постільну білизну, вартість перебування в таборі 1300 грн.

Графік заїздів: перша зміна — 18 — 30 червня, другий заїзд — 7 — 19 липня, третій заїзд — 26 липня — 7 серпня 2019 року.

29 червня 2019 року, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, влітку цього року розпочинає свою роботу дитячий православний табір відпочинку Полтавської єпархії «Орлятко» (місто Карлівка Полтавської області).

І зміна — з 29 червня по 13 липня, ІІ зміна — з 17 по 31 липня.

Детальна інформація про табори на сайті Полтавської єпархії: www.pravoslavie.poltava.ua і за телефонами: табір «Орлятко»: 066-253-84-38, о. Олег – 099-047-08-17.

З питань придбання путівок звертайтеся за адресою: 36040, м. Полтава, вул. Героїв Сталінграда, 1-б.

Телефон в Полтаві: (0532) 58-28-39, 095-059-42-30 (Ірина Дмитрівна). E-mail: [email protected].

Телефон в Києві: (044) 280-48-59, 098-467-10-42 (Ірина Петрівна).

Харчування — чотири рази в день: свіжі овочі та фрукти, молочні, м’ясні та рибні страви. Кваліфікований персонал, вихователі — професійні педагоги, вожаті — студенти педагогічних закладів.

У таборі постійно знаходиться священик.

Організація життя православного табору: спільні ранкова і вечірня молитви, до трапези і після трапези, дотримання постів (за бажанням дитини), читання житій святих під час трапези.

Протягом зміни проводитимуться спортивні ігри та змагання, творчі конкурси та концерти, вікторини, духовні бесіди, інтерактивні ігри для розвитку соціально-психологічних навичок, заняття в різноманітних гуртках. Бібліотека, фонотека, перегляд та обговорення цікавих фільмів на духовну тематику. У таборі, крім активного відпочинку на свіжому повітрі і купання в річці, діти зможуть вивчати основи Православної віри, історію Церкви та національної культури, побувати на богослужінні, приступити до Таїнств Сповіді і Причастя (за бажанням).

Для придбання путівки батькам необхідно: заповнити заяву (стандартний бланк) з рекомендацією парафіяльного священика; подати копію свідоцтва про народження дитини.

Також з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа 10 червня вже розпочав роботу літній дитячий табір при Духовно-просвітницькому центрі Свято-Миколаївського собору м. Горішні Плавні на Полтавщині.

Діти пізнають церковне життя, відкривають навколишній світ, спілкуються, добре проводять час із друзями.

Вихователі і діти щодня звершують спільні молитви, вивчають Закон Божий, самі готують собі обіди, проводять різноманітні ігри, ходять у походи і на річку.

Ще більше інформації про те, як діти проводять час у таборі, на сторінці Facebook та на YouTube-каналі.

1 липня 2019 року розпочинає роботу Православний дитячо-юнацький табір на затоці річки Дніпро «Дніпровські пригоди» (місто Світловодськ, туристична база «Купава», територія ландшафтного заказника «Білецьківські плавні»).

Це дитячо-юнацький табір активно-пізнавального відпочинку, програма якого спрямована на всебічне виховання дитини та набуття корисних і життєво необхідних навичок.

Табір розташований на території ландшафтного заказника «Білецьківські плавні» серед могутніх дубів, сосен і тополь прямо на березі затоки Дніпра.

Дата заїзду 1-6 липня 2019 р. Рекомендований вік учасників: 9 – 15 років.

Проживання. Розміщення в двомісних і тримісних будиночках. Всі будиночки укомплектовані меблями з натурального дерева, в кожній кімнаті розміщені ліжка, стіл, дзеркало, поличка і гачки для одягу.

Харчування комплексне 4-разове, літній душ.

У програмі:

• купання;
• спеціально розроблені командотворчі змагання;
• інсценування різних життєвих ситуацій і вміння виходити з ситуацій;
• інтерактивні, спортивні колективні ігри, квести;
• майстер-класи;
• духовні бесіди;
• проведення вечорів навколо багаття;
• творчі ігри та конкурси.

Персонал: 5 вихователів, 1 лікар, повари та священнослужителі.

Сисок необхідних документів:

• копія свідоцтва про народження;
• висновок лікаря про стан здоров’я.

Перелік необхідних речей:

• головний убір від сонця (панама, кепка);
• засоби до і після засмаги;
• засоби від укусів комарів;
• спортивний костюм (теплий);
• светр;
• спортивне взуття (кросівки, кеди і т.д.);
• предмети особистої гігієни (рушник, мило, зубна щітка і паста, і т.д.);
• пляжні шльопанці;
• шорти і футболки;
• купальний костюм;
• шкарпетки (3–4 пари);
• постільна білизна (для матрацу, ковдри, подушки).

Контакти: (099) 49 10 512, (068) 293 79 68 – священик Іоанн Шемедюк. Кількість місць обмежена.

1 липня 2019 року розпочинає свою роботу Молодіжний літній богословський інститут – спільний проект Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства зі Синодальним відділом Української Православної Церкви у справах молоді — це п’ять днів спільного життя студентів і викладачів, час, який наповнений навчанням і спілкуванням, молитвою і відпочинком на березі Дніпра.

МЛБІ на базі Полтавської місіонерської духовної семінарії організовується з метою місіонерсько-катехізаторської просвіти молодого покоління України та популяризації православної духовної освіти.

Програма інституту включає курси з сучасного богослов’я, літургіки у співставленні з наукою і літературою, а також з християнською культурою, мистецтвознавством та іншими дисциплінами.

До уваги учасників будуть запропоновані: місіонерське богослужіння: «Всенічне бдіння і Божественна літургія з поясненнями» – єпископ Веніамін (Погребной), бесіда-лекторій “Проблеми сучасної молоді – зворотній зв’язок” – архієпископ Іона (Черепанов).

А також лекції:

– «Богослов’я для молодих» – архімандрит Іоасаф (Перетятько),
– «Місія в умовах цифрових медіа» – ігумен Валеріан (Головченко),
– «Сучасне та цікаве в теоретичній літургіці» – Ю.П. Петролюк,
– «Євхаристія та ікона» – протоієрей Ростислав Денисюк,
– «Церква – мала сім’я» – протоієрей Георгій Граб,
– «Практичний посібник для керівників православних молодіжних клубів – постлітургічне дозвілля» – протоієрей Георгій Коваленко,
– «Як молилися наші предки і люди інших релігійних культур?» – протодиякон Яків Прутян,
– «Роль ікони в молитві» – протоієрей Анатолій Боярчук
та інші.

Розклад передбачає щоденні заходи культурної програми: екскурсії храмами м.Горішні Плавні, в краєзнавчий музей і Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, зустріч з представниками міської влади, кінолекторії, спілкування і спів біля багаття, спортивні заходи (лазер-таг та футбол), похід до Дніпра і т.п.

Учасники забезпечуються житлом і харчуванням на протязі 4-х діб роботи Літнього інституту.

Щоб подати заявку для відпочинку та навчання в Молодіжному літньому богословському інституті, Вам потрібно заповнити анкету, та надіслати її на електронну адресу: [email protected], або зателефонувати за вказаними нижче контактними телефонами.

Реєстрація до 24 червня.

Максимальна кількість учасників – 50 осіб.

Терміни проведення – з 1 по 5 липня 2019 р.

Контакти: +38 097 902 34 36, +38 095 204 79 78 – протоієрей Віталій. E-mail: [email protected]

Адреса: Полтавська місіонерська духовна семінарія, вул. Конституції 12, м Горішні Плавні, Полтавська область, 39803.

В Білоцерківській єпархії запрошують в православний дитячий табір “Надія-2019”, який пройде з 9 по 16 липня в одному із мальовничих місць єпархії.

Діти проживатимуть у похідних наметах. Вони будуть забезпечені спальником і карематом, матимуть 4-ох разове харчування.

Православний дитячий табір «Надія» – це соціальний проект Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви, ціллю якого є виховання підростаючого покоління. Діти навчаються бути командою, жити у дружбі і мирі один з одним, бути милосердними і ввічливими. Вони вчаться бути самостійними, сміливими і, з допомогою дорослих, розкривати свої таланти. Разом і з тим вони відпочивають на свіжому повітрі, оздоровлюються, активно, цікаво і з користю проводять своє дозвілля.

Запис дітей проводиться у єпархіальному управлінні за адресою: м. Біла Церква,  вул.Гагаріна, 12 до 1 липня. Рекомендована пожертва 600 грн.

Детальна інформація за тел. 39-15-49.

Читайте також: ТОП-25: Як організувати літній відпочинок для дітей і молоді цікавим і повчальним

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4554

Залишити відповідь