На Буковині відбувся багатотисячний Хресний хід до унікального села, яке прп. Кукша називав другим Афоном (фото, відео)

5 липня 2019 року відбувся традиційний щорічний хресний хід з Чернівців до чоловічого монастиря на честь святого апостола Іоанна Богослова в с. Хрещатик Заставнівського району Чернівецької області, яке преподобний Кукша Одеський називав другим Афоном. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розпочалася молитовна хода о 8:00, після богослужіння, від парафії на честь Покрова Пресвятої Богородиці  на Рогізні м.Чернівці. За 13 годин тисячі православних буковинців подолали близько 40-ка кілометрів. До Хрещатика люди прийшли близько 18-ї години.

фото pogliad.ua

Очолив велелюдний Хресний хід, який, за повідомленням Чернівецько-Буковинської єпархії, проходить вже 30-й рік поспіль, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

У Задубрівці, де парафіян, понад 130 днів цілодобово молитовно захищають свій храм та право сповідувати православну віру, настоятель отець Леонід з громадою вийшли на зустріч митрополиту Мелетію з хрестом та калачами, щоби владика благословив село Задубрівка та всіх її жителів.

Владика подарував Свято-Михайлівському храму ікону Покрови Пресвятої Богородиці, щоби Вона покрила своїм омофором усіх парафіян.

#Задубрівка зустрічає хресний хід. Отець Леонід з парафіянами вийшли на зустріч митрополиту Мелетію з хрестом та калачами, щоби владика благословив село Задубрівка та всіх її жителів.В свою чергу владика подарував Свято-Михайлівському храму ікону Покрови Пресвятої Богородиці, щоби Вона покрила своїм омофором парафіян, які вже понад 130 днів Цілодобово молитвно захищають свій храм та право сповідувати православну віру.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Freitag, 5. Juli 2019

1997 рік, початок Хресного ходу у Хрещатик. Слова владики Онуфрія до настоятеля Свято-Покровського храму на Рогізні, м.Чернівці.

1997 рік: початок Хресного ходу у Хрещатик

#ексклюзив – 1997 рік, початок Хресного ходу у Хрещатик. "Ця Церква стала гніздом звідки виходить хресний хід у Свято-Іоанно-Богословський монастир….." – слова владики Онуфрія до настоятеля Свято-Покровського храму на Рогізні, м.Чернівці:

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Dienstag, 2. Juli 2019

Село Хрещатик, яке розкинулося на висоті 200 метрів над рівнем Дністра, немає жодної криниці. Воду, яку називають чудотворною, селяни використовують тільки із джерела святого апостола євангеліста Іоанна Богослова, що на території Свято-Івано-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря.

Ще у 1960 роках до Хрещатика приїздили одеські вчені, які досліджували неймовірні властивості цілющої води. Лікарі з’ясували, що ідентична вода на теренах колишнього СРСР є лише на Уралі. Проте там її дуже мало, тож використовують її винятково для лікування.

Історія села Хрещатик тісно переплітається з історією Свято-Івано-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря. Та й саме село називають монастирським. Адже спочатку було цілюще джерело, потім монастир, а згодом тут оселилися люди. А у 1960 роках нині вже канонізований Святий преподобний Кукша Одеський назвав Хрещатик другим Афоном. “Тут я вдома, тут я на Афоні” (на Святій Горі монах прослужив 17 років). Прослуживши декілька років у Хрещатицькому монастирі, старець передбачив його розбудову.

15-годинний хресний хід у 3 хвилинах. Хрещатик 2019

#Хрещатик ❤️❤️❤️ з любов'юЯк вмістити 15-годинний хресний хід у 3-хв відеосюжет і показати все найцікавіше і найважливіше? – Це складніше ніж пройти 40 км пішки)) …давайте ще раз перенесемся у 5 липня і відчуємо цю спільну радість, 15 годин – 40 км – все з радістю і любов'ю-> маршрут хресної ходи: http://bit.ly/2JmJHvj-> пряма трансляція: http://bit.ly/2xxHPJf-> історія монастиря: http://bit.ly/2JrKFFf> Дякуємо всім хто приймав паломників та годував їх;> Дякуємо хто молитовно і мужньо пройшов увесь маршрут чи хоча би його частинку;> Дякуємо Національній Поліції за організацію та безпеку хресної ходи> Дякуємо бригадам швидкої допомоги які не один раз виїзджали за викликами на допомогу людям з високим тиском…> Дякуємо тим, хто всю дорогу підвозив воду та відкривав ворота домівок щоби втамувати спрагу паломників;> Дякуємо Богу, що сподобив нас святкувати 30й хресний Хід у Хрещатик, сподобив прожити ще один рік, сподобив лише трішки, але відчути на собі, що таке гоніння переших християн, сподобив бути ВІРНИМИ….Божого Благословіння==> Окрема подяка відеоператорам, які змогли побачити та передати справжню атмосферу ходи: Mihai Grosu та Валентин Профессор

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Sonntag, 7. Juli 2019

 Фото фейсбук, pogliad.ua

Просмотров: 9973

Залишити відповідь