У Сєвєродонецьку на 150 тисяч гривень, зібраних під час благодійної акції УПЦ, закупили медичне обладнання для дитячого протитуберкульозного санаторію (+відео)

Черговий дитячий медичний заклад області отримав допомогу від Сєверодонецької єпархії. 

На гроші, зібрані під час благодійної акції «Блаженні милостиві», єпархія придбала медичне обладнання — інгалятори, апарат для електрофорезу і бактерицидну шафу. Останній виготовили на замовлення, тому довелося трохи почекати, пояснив керуючий Сєвєродонецької єпархією архієпископ Никодим, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Благодійна акція «Блаженні милостиві» проходить в Сєверодонецької єпархії третій рік поспіль. Цього року вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень.

Владика особисто приїхав в протитуберкульозний санаторій, щоб провідати дітей і переконатися, чи доставлено обладнання. Високопреосвященнішого владику супроводжував секретар єпархії архімандрит Іринарх (Тимчук).

Головний лікар санаторію Оксана Володимирівна Прищепа запевнила, що з обладнанням все в порядку. Найцінніше, бактерицидна шафа для лабораторії, днями буде встановлена. В установі раді такій вагомій допомозі і вдячні Сєверодонецькій єпархії за турботу про дітей, інформують в прес-службі.

Владика Никодим зазначив, що оскільки в попередні роки допомагали вже і Лисичанському пологовому будинку, і дитячій обласній лікарні, то в цей раз вирішили приділити увагу протитуберкульозному санаторію: «Ми звернулися до цієї установи і поцікавилися потребами. Виявилося, що саме такого обладнання не вистачає. Тоді й прийняли рішення, що треба купувати. Ми сподіваємося і віримо, що наша невелика лепта допоможе діткам одужати. Цього хочуть всі небайдужі віруючі Сєверодонецької єпархії, які жертвували свої кошти для благодійної акції».

Просмотров: 237

Залишити відповідь