Архієрей УПЦ взяв участь в урочистостях в Празі, присвячених 1150-річчю з дня кончини Святого рівноапостольного Кирила

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення архієпископа Празького і Чеських земель Михайла, архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай взяв участь в урочистостях Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, які проходили з 2 по 8 липня на честь святкування 1150-річчя з дня кончини Святого рівноапостольного Кирила, вчителя Словенського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Безліч православних зібралися в соборі святих Кирила і Мефодія в Празі 6 липня вшанувати пам’ять рівноапостольного Кирила, який свідчив про Христа і про істинність християнської віри.

7 липня архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай очолив Божественну літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Церковний двір навколо храму був заповнений православними м. Праги, які прийшли піднести молитви Господу.

Після завершення Богослужіння Його Високопреосвященство звернувся зі словом проповіді до вірних та надав святительське благословення.

Просмотров: 1257

Залишити відповідь