Фавор — місце явлення Божественної Слави. Триває набір в групу паломницької поїздки на свято Преображення Господнього

Ця гора жодного разу не згадується в Новому Завіті під своїм найменуванням, але саме з нею Святе Передання пов’язує подію Преображення Господнього.

Ця подія була настільки прекрасно, що апостол Петро побажав залишитися на вершині гори Фавор якомога довше, пропонуючи Христу виготовити три куреня – для Самого Господа, а також для пророків Мойсея та Іллі. Але наскільки блаженним було перебування в сяйві Слави Божої – настільки ж воно було страшним. Бувши неспроможними витримувати його, учні Христові повалили на землю, закривши свої обличчя руками.

Господь явив апостолам Свою Божественну славу, щоб потім піти в Єрусалим і добровільно зійти на Хрест. «Да егда Тя узрят распинаема, страдание убо уразумеют вольное», — так тропар свята розкриває сенс цієї величної сцени. Вона стала мотивом для безлічі ікон, картин, переказів і легенд.

Духовні пошуки і тепер приводять людей на вершину гори Фавор. Тут Господь закликає до преображення все людське єство і кожну душу.

Паломницький Центр Української Православної Церкви запрошує відправитися в паломництво до Ізраїлю на свято Преображення Господнього. В програмі відвідання головних християнських святинь: Єрусалим, Віфлеєм, Назарет, Кану Галілейську і Магдалену. А головне – зустріти свято Преображення Господнього під час нічної літургії на самій горі Фавор.

Координати та програма паломницької поїздки на Святу Землю на свято Преображення Господнього з нічної Літургією на горі Фавор опублікована на сайті Паломницького центру.

Просмотров: 560

Залишити відповідь