Комітет захисту Конституції провів акцію біля Адміністрації Президента на захист релігійних прав українців (відео)

Від Володимира Зеленського вимагають навести порядок в Мінкульті й просять не повторювати помилок його попередника.

Більше сотні людей вийшли 9 липня 2019 року під стіни Адміністрації Президента, щоб протестувати проти створення нового органу державного контролю за етнічною і релігійною політикою при Мінкульті України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням YouTube-канал «Перший козацький».

На думку активістів, структура під назвою “Державна служба етнополітики та свободи совісті” при Міністерстві культури Нищука, який повністю дискредитував себе, не може і не буде виконувати Конституцію і дотримуватися права віряни.

“Ми просимо президента, як гаранта прав громадян, просто створити експертну раду (у справах релігій) при президенті… Це дозволить скликати експертів з різних релігійних організацій, створити діалог, де будуть почуті всі, буде проведений аналіз проблем, ми зрозуміємо, чому відбувається так багато захоплень храмів і це забезпечить наші права.

Ми хочемо, щоб цим перестала займатися команда Гройсмана. Тому що за час роботи Нищука і Гройсмана кількість конфліктів не зменшилася, а збільшилася. Це означає, що вони якщо не спеціально дестабілізують, як вороги народу, то вони працюють вкрай погано!”, — впевнена Міла Мельничук, голова Комітету захисту Конституції України та прав громадян.

“Ми чекаємо конкретних дій, а саме – захисту прав віруючих!”, – заявила Мельничук.

“Ми хочемо поставити на цьому жирну крапку, щоб релігійні конфесії вели свій діалог і вирішували свої проблеми мирно, відповідно до європейських норм і в рамках такої координаційної (експертної) ради при президенті”, – заявив експерт.

«Не раз віруючі робили відеозвернення до Зеленському, відповіді не отримали. Тоді ми роздрукували тексти звернень парафіян захоплених храмів і помістили їх на плакати, щоб хоч якось донести цей посил», – розповіла Мельничук.

Парафіяни УПЦ з Вінниці, села Васловівці, села Нуйно, Тернопільській області, які раніше публікували відеозвернення до Президента, правозахисники та активісти передали офіційні листи Зеленському та спецпредставникові Європейського союзу з питань свободи релігії Яну Фігелю. Лист для Президента у активістів прийняв лідер списку партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року Дмитро Разумков.

«Ми показали, що це легко зробити, що кожне незаконне захоплення храму, всі деталі будуть оприлюднені активістами», – підсумувала Мельничук і анонсувала подальші заходи на захист конституційних прав віруючих – проведення круглого столу в Брюсселі, установка наметового містечка з вимогою скасувати антиконституційні закони та зйомку документального фільму про спроби знищення Православ’я в Україні.

Просмотров: 1393

Залишити відповідь