У день Касперівської ікони Божої Матері в Одесі відбудеться масштабний Хресний Хід вулицями міста (відео)

12 липня 2019 року, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє головну Святиню півдня нашої країни – «Касперівський» чудотворний образ Пресвятої Богородиці, від якого багато разів Пресвята Богородиця, яка є небесною Покровителькою Одещини, посилала Свою дивну допомогу і подавала чудову благодать зцілення. За традицією, в цей день відбуваються загальноєпархіальних урочистості, присвячені Цариці Небесній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

12 липня богослужіння в день святкування Пресвятої Богородиці на честь чудотворного Її образу, іменованого Касперівським, які очолить Високопреосвященніший Агафангел, Митрополит Одеський та Ізмаїльський у співслужінні ієрархів УПЦ та духовенства міста, розпочнеться о 7 годині ранку з традиційного акафіста в Свято-Успенському кафедральному соборі м. Одеса.

Потім відбудеться Божественна Літургія, після завершення якої буде здійснений загальноєпархіальний Хресний хід з Чудотворною Касперівською іконою і численними святинями до Спасо-Преображенського кафедрального собору вулицями Одеси, де на Соборній площі, буде звершено урочистий молебень про мир в Україні та процвітання богохранимої Одеси і її благочестивих жителів.

Орієнтовний початок Хресного ходу – о 10:00 ранку.

В єпархії запрошують усіх охочих поклонитися Чудотворному Касперівському образу, принести Цариці Небесній свої молитви та взяти участь в загальноєпархіальних урочистостях.

***

З питання організації проїзду на урочистості до Одеси звертайтеся до настоятеля вашого храму.

Просмотров: 332

Залишити відповідь