На Буковині голова сільради хоче відібрати землю в УПЦ і передати «ПЦУ» в постійне користування

11 липня 2019 року на 18 сесії сільської ради голова сіл Заволока і Михальче Сторожинецького району Чернівецької області Захарій Шевчук планує винести на голосування проєкт передачі землі під храмами Української Православної Церкви в постійне користування «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

В єпархії нагадали, що тривають судові справи за фактами примусової перереєстрації працівниками Чернівецької ОДА храмів УПЦ в селах Заволока і Михальча в нову релігійну організацію.

23 червня відбулося захоплення Петро-Павлівського храму УПЦ в селі Заволока і 79-річного священника з громадою викинули на вулицю не дивлячись на домовленості з «новими власниками» дочекатися рішення суду.

«Саме їм, цим “господарям”, планує Шевчук Захарій передати землю, на якій 24 роки тому збудував архімандрит Ювеналій храм», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в селі Михальча релігійна громада Свято-Успенського храму продовжує молитовне стояння на захист храму, розпочате ще у лютому місяці, і не зважаючи на будь-які незаконні рішення, буде продовжувати молитовне стояння надалі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 610

Залишити відповідь