Братія Лаври запрошує в Хресний хід на честь головної святині обителі — «Почаївської» ікони Божої Матері

Напередодні свята на честь «Почаївської» ікони Божої Матері, в п’ятницю 2 серпня 2019 року, в день пам’яті пророка Божого Ілії, відбудеться традиційний Хресний хід з чудотворним образом Богородиці з урочища «Вірля» до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Зазначається, що о 5:00 буде організовано перевезення паломників в урочище «Вірля» з лаврської стоянки.

О 7:30 розпочнеться молебень та вихід молитовної ходи, після завершення якої всім прочанам буде запропонована трапеза.

Хресний хід пройде саме тим історичним шляхом, що і в 1597 році. Тоді монахи Почаївського монастиря переносили чудотворну ікону від помістя Анни Гойської до святої обителі. На місті замку поміщиці у 1997 році, в пам`ять ювілею 400-ліття перенесення чудотворної ікони на гору Почаївську, було встановлено пам’ятний хрест. Саме перед цим хрестом на початку Хресного ходу розпочнеться молебень перед Почаївською чудотворною іконою Божої Матері. Після чого учасники ходу вирушать до Лаври. Традиційно у ході беруть участь намісник Свято-Успенської Почаївської лаври митрополит Почаївський Володимир,  братія обителі, численні паломники. Духовенство нестиме чудотворний образ, який знаходиться в Успенському соборі Почаївської лаври й зазвичай не залишає стін обителі. Чудотворний образ Богородиці «Почаївська» Церква вшановує 5 серпня.

Братія Почаївської Лаври запрошує усіх вірян Української Православної Церкви приєднуватися до Хресного ходу.

Нагадаємо, з 20 липня по 3 серпня 2019 року відбудеться щорічний Міжнародний хресний хід з Польщі через Білорусь в Почаївську лавру.

Читайте також: Почаївська ікона Пресвятої Богородиці: історія та чудеса

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3131

Залишити відповідь