Священнослужителі УПЦ в річницю смерті єпископа Тихона (Чижевського) звершили заупокійні богослужіння (фото, відео)

13 липня 2019 року, у переддень річниці смерті єпископа Тихона (Чижевського), в кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська відбулось заупокійне Богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Львівської єпархії.

Божественну літургію очолив митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій у співслужінні архієпископа Львівського і Галицького Філарета, архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима та кліриків єпархії.

Після Літургії була звершена панахида за пріснопам’ятним єпископом Тихоном.

Похований владика на братському кладовищі чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці (Горєча) міста Чернівці.

14 липня після божественної літургії намісник монастиря з духовенством відслужили панахиду на могилі спочилого архіпастиря, передає прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Пізніше цього ж дня архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим у співслужінні кліриків єпархії звершив панахиду на могилі єпископа Тихона, інформує прес-служба Івано-Франківської єпархії.

Єпископ Тихон віддав служінню Православній Церкві 45 років свого життя. Він народився у 1947 році в селі Малятинці Кіцманського району Чернівецької області. 28 грудня 2014 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив хіротонію архімандрита Тихона (Чижевського) в єпископа Івано-Франківського і Коломийського. Владика Тихон чотири роки був архіпастирем на Прикарпатті, в регіоні, де міжконфесійна ворожнеча глибоко поранила Тіло Церкви Христової. Однак складності не зупиняли його. Владика завжди ревно звершував богослужіння. За час його керування в єпархії розвинувся молодіжний рух, було започатковано чимало соціальних ініціатив. Єпископ Тихон відійшов до Господа 14 липня 2018 року, після тривалої хвороби, під час перебування в Греції. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Панахида по єпископу Івано-Франківському і Коломийському Тихону

Сьогодні, 14 липня, річниця з дня смерті єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона. Похований владика Тихон на братському кладовищі чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці (Горєча) міста Чернівці.Після божественної літургії намісник монастиря з духовенством відслужили панахиду по владиці Тихону.> Нагадаємо, спочилий владика віддав служінню Православній Церкві 45 років свого життя. Він народився 1947 року в селі Малятинці Кіцманського району Чернівецької області.28 грудня 2014 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, під час якої очолив хіротонію архімандрита Тихона (Чижевського) у єпископа Івано-Франківського і Коломийського.Владика Тихон чотири роки був архіпастирем на Прикарпатті, в регіоні, де міжконфесійна ворожнеча глибоко поранила Тіло Церкви Христової. Особливо боляче він сприйняв захоплення греко-католиками стародавнього Благовіщенського храму у Коломиї, яке відбулося попри всі домовленості і завіряння представників місцевої влади та інших конфесій. Однак складності не зупиняли його.Владика завжди ревно звершував богослужіння. За час його керування в єпархії розвинувся молодіжний рух, було започатковано чимало соціальних ініціатив.#УПЦ #Чернівці #ЧернівецькоБуковинськаЄпархія #Чернівецька #єпархія #Панахида #епископТихон #Тихон #Чижевський #Горєча

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Sonntag, 14. Juli 2019

Просмотров: 878

Залишити відповідь