У Морозівці парафіяни, які повернулися з розколу, одноголосно підтвердили свою вірність Українській Православній Церкві (+відео)

14 липня 2019 року в селі Морозівка ​​Баришівського району відбулися збори, на яких понад 300 православних вірян села одноголосно проголосували за те, щоб залишитися в канонічній Церкві, та за те, щоб настоятелем Свято-Успенського храму залишався протоієрей Микола Брега. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бориспільської єпархії.

На порядку денному зібрання парафіян було два питання:
1. Громада залишається в лоні УПЦ, і настоятелем храму залишається протоієрей Миколай Брега.
2. Громада переходить в “ПЦУ” і відбувається призначення нового настоятеля.

За словами отця Миколая, до другого питання справа так і не дійшла, тому що по першому питанню всі одноголосно проголосували «за».

Присутні на зборах юристи Бориспільської єпархії офіційно зафіксували результати голосування.

Троє «священників ПЦУ», які приїхали з Преображенського собору Переяславсько-Вишневської єпархії “ПЦУ” (настоятель колишній митрополит УПЦ Олександр (Драбинко)) і 12 осіб місцевих активістів, провели свою службу на дорозі біля кладовища. Переконавшись у чисельній перевазі вірних УПЦ, столичні «священники ПЦУ» виїхали з села.

Нагадаємо, 8 липня 2019 року протоієрей Миколай Брега та парафіяни цього храму принесли покаяння перед Церквою і заявили про своє бажання повернутися з «ПЦУ» в лоно канонічної УПЦ. Пізніше «архієрей ПЦУ» Олександр (Драбинко) «звільнив» з посади настоятеля громади протоієрея Миколая Брегу, а храм «благословив» опечатати. 11 липня прихильниками «ПЦУ» була вчинена невдала спроба опечатати Свято-Успенський храм.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3010

Залишити відповідь