Предстоятель очолив святкові богослужіння з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського (+відео)

23 липня 2019 року, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, начальника усіх руських ченців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм архієреїв Української Православної Церкви, представники Кіпрської Православної Церкви, духовенство Лаври та гості монастиря у священному сані. За богослужінням також молився Надзвичайний і Повноважний Посол Сербії в Україні Раде Булатович.

Під час Божественної літургії були піднесені сугубі молитви прр мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після співу запричасного вірша до численних паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді звернувся митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Після відпусту Предстоятель привітав митрополита Антонія з днем небесного покровителя.

Священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Владикою звершили хресний хід до Ближніх печер обителі, де відбувся молебень з молитвою преподобному Антонію.

На завершення Архіпастир привітав намісника Лаври митрополита Павла, митрополита Антонія та усіх присутніх зі святом і благословив паству.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському Соборі обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3593

Залишити відповідь